Cristiano Ronaldo a fost ales jucatorul anului de catre Federatia Internationala de Fotbal Profesionist. 57.500 de membri ai FIFPro au votat ca portughezul sa primeasca acest titlu. "Este minunat ca peste 50.000 de jucatori profesionisti din intreaga lume m-au ales", a declarat Ronaldo pentru site-ul oficial al Federatiei.

"As vrea sa multumesc antrenorilor, colegilor mei, tuturor membrilor clubului Manchester United, echipei nationale, dar si familiei si prietenilor pentru sprijinul acordat. Le multumesc si celor de la FIFPro pentru acest premiu si pentru ca protejeaza interesul si bunastarea jucatorilor din intraga lume", a spus portughezul.

Ceilalti nominalizati pentru obtinerea acestui premiu au fost: portarul Iker Casillas (Real Madrid); fundasii: Sergio Ramos (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Carles Puyol (Barcelona), Rio Ferdinand (Manchester United); mijlocasii: Steven Gerrard (Liverpool), Xavi (Barcelona), Ricardo Kaká (AC Milan) si atacantii: Lionel Messi (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool).

Cristiano Ronaldo a inscris 42 de goluri in sezonul trecut si a castigat campionatul englez si Liga Campionilor cu Manchester United.

Castigatorul titlului FIFPro de anul trecut a fost brazilianul Ricardo Kaká.