Cand te uiti la un meci din Premier League, iti dai seama ca ceea se joaca in Liga 1 este alt sport. Chelsea si Liverpool au inceput partida in forta, intr-un ritm sustinut. Cum se face ca la ei nu sunt "perioade de tatonare" iar comentatorii nu au ocazia sa exclame "cele doua echipe se studiaza una pe alta"?

Benitez a castigat duelul cu Scolari, Liverpool jucand perfect din punct de vedere tactic. Oaspetii au administrat prima infrangere lui Chelsea, gazdele avand o serie incredibila: 4 ani de invincibilitate pe prorpiul teren. Cormoranii au lovit decisiv in minutul 10. Alonso a tras de la marginea careului, mingea l-a lovit pe Terry, Cech s-a aruncat in stanga iar balonul s-a scurs incet in poarta. Cu orgoliul ranit, Lampard si ceilalti vor sa inceapa asaltul la poarta lui Reina dar paseaza departe de poarta oaspetilor. Anelka nu intelegea ce se intampla in jurul lui si era mereu in contratimp. Tot Liverpool are o sansa importanta, Cech scoate de sub bara "torpila" lui Gerrard.

Partea a doua este la fel de echilibrata. Ashley Cole lufteaza in fata portii, Alonso nimereste bara, Deco trimite putin pe langa vinclu. Nebunie in tribunele Stamford Bridge, suporterii lui Chelsea isi incurajeaza neconditionat echipa. Degeaba, Liverpool castiga pe terenul lui Chelsea, care nu a mai pierdut de 4 ani si 8 luni pe propriul teren in Premier League.

'90+3 Final: Chelsea Londra - Liverpool 0-1

'77 Babel trage putin pe langa bara din dreapta lui Cech

'75 Deco suteaza incredibil pe langa vinclu de la sapte metri

'72 Cole lufteaza in fata portii, putea sa aduca egalarea

'61 Alonso suteaza in bara din lovitura libera

'52 Reina retine centrarea lui Malouda

'51 Gerrard suteaza puternic in blocajul lui Terry

'45 A inceput a doua repriza

'45+1 Pauza. Chelsea Londra - Liverpool 0-1

'36 Actiune frumoasa a lui Deco, incheiata cu un sut putin pe langa poarta

'29 Cole si Kalou nu se inteleg si irosesc o buna ocazie de a marca

'23 Cech respinge de sub transversala sutul lui Gerrard

'14 Lampard a fost faultat la marginea careului, arbitrul lasa avantaj iar Kalou dintr-o pozitie excelenta suteaza foarte slab, Reina retine usor

'10 Gol Liverpool! Alonso marcheaza norocos, sutul sau a fost deviat de unul dintre aparatorii gazdelor: Chelsea - Liverpool 0-1

'4 Kalou a marcat, dar golul a fost anulat pentru o pozitie de offside semnalizata la Anelka

'1 a inceput partida

Echipe de start:

Chelsea:

Cech - Bosingwa (Sinclair '85), Carvalho, Terry, A. Cole - Mikel - Deco, Lampard, Malouda (Belletti '59) - Anelka, Kalou ('58 Franco di Santo)

Liverpool:

Reina - Arbeloa, Caragher, Agger, Aurelio - ,Mascherano - Kuyt (Lucas '88), Gerrard, Xabi Alonso, Riera (Hyypia '90) - R. Keane ('60 Babel)

Sub comanda brazilianului Luiz Felipe Scolari, Chelsea vrea sa puna capat dominatiei de doi ani a lui Manchester United in campionatul englez. Si, pana acum, a reusit. Dupa opt etape in campionat, albastrii se afla pe primul loc. Dar elevii lui Benitez le sufla in ceafa. Liverpool se afla la egalitate de puncte cu Chelsea, dar situatia se poate schimba in ceea ce Scolari numeste batalia invincibililor.

Liverpool ramane cea mai titrata echipa din Premier League, desi n-a mai castigat campionatul de 18 ani. Sezonul acesta a avut un start exceptional: sase victorii si doua rezultate de egalitate (Aston Villa, Stoke). Chelsea are avantajul propriului teren dar si statistica. Trupa lui Abramovich a obtinut rezultate pozitive in 15 din ultimele 19 intalniri cu Liverpool si a castigat 86 de meciuri in campionat pe Stamford Bridge.

Scolari crede ca va fi un duel cu scantei deoarece cele doua echipe se aseamana. "Cele doua echipe au acelasi spirit. Lupta pana la sfarsitul meciului pentru a castiga. Nu accepta ca pot pierde. Cateodata au fost in situatii grele in ultimele 10 minute, dar au schimbat rezultatul. Acesta e cel mai bun lucru. Joaca impreuna ca o echipa. De aceea, va fi un meci fantastic - o batalie intre invincibili", a declarat antrenorul brazilian.

"Nu e bine sa vorbim prea mult inainte de meci, asa poate ne mentinem oamenii calmi", a mentionat tehnicianul lui Liverpool, Rafa Benitez. "Este prea devreme sa vorbim despre titlu, dar avem incredere ca putem invinge pe oricine", a adaugat Benitez. Daca va putea sau nu acest lucru, vom vedea duminica, in etapa a 9-a, cand, fara campionul european Torres, Liverpool va trebui sa infrunte doi adversari: Chelsea si fanii de pe Stamford Bridge.