Si patronii cluburilor de fotbal din Bulgaria au probleme cu legea. Ivan Slavkov, boss-ul echipei Spartak-Varna, a fost acuzat de procurori, luni, de spalare de bani, trafic de carne vie, posesie de droguri si incitare la prostitutie. Avocatul apararii a anuntat, intr-o emisiune radio, ca Slavkov se afla momentan internat in spital, datorita unor probleme de sanatate si va intra in custodia politiei imediat ce va fi externat.

Ivan Slavkov este in prezent si consilier al Partidului Etnic Turc, din cadrul consiliului municipal al Varnei. El a detinut functia de presedinte al Comitetului Olimpic Bulgar (1982-2005) si a fost membru al Comitetului Olimpic International, intre 1987 si 2005.

Nu este prima data cand bulgarul are probleme cu legea. Slavkov a fost acuzat de deturnare de fonduri publice in cazul ofertei nereusite a Sofiei de a fi gazda Jocurilor Olimpice de iarna din 1994. El a fost pana la urma achitat de orice vina. In 2004, reporteri sub acoperire ai BBC-ului l-au filmat in timp ce asigura ca, in schimbul unei sume de bani, el si alti membri ai Comitetului Olimpic Bulgar, vor vota ca Londra sa fie gazda Olimpiadei din 2012.