Bordeaux si-a pus la punct jocul inaintea meciului din Liga Campionilor cu CFR Cluj si a bifat a cincea victorie consecutiva in prima liga franceza. Evolutia jucatorilor lui Laurent Blanc a devenit o reala amenintare pentru campioana Frantei din ultimii ani.

Gourguff si David Bellion au adus victoria pentru Bordeaux inca din prima repriza, iar Capoue a inscris golul de onoare pentru Toulouse in minutele de prelungire ale partidei. Pe langa cele trei puncte care a apropiat-o de Lyon, cel mai mare castig pentru Bordeaux este evolutia remarcabila a lui Yoann Gourcuff, jucatorul de 22 de ani pe care francezii il compara deja cu Zinedine Zidane.

Cu Toulouse, Gourcuff a dat o pasa de gol si a creat faza meciului. "Golul lui Gourguff a fost o bijuterie. Un calcai superb cu care a scos din joc doi fundasi. Este printre cele mai frumoase reusite ale sezonului", scrie Le Parisien.

Ovationat de aproape 30 de mii de oameni in partida cu Toulouse, Gourcuff incearca sa nu se lase influentat de valul de articole care-l "lauda" pentru ca "lucrurile acestea nu pot face decat rau unui jucator".

"Cand primesc mingea, am doua solutii: fie dau o pasa laterala, fie incerc sa trec de adversarul din fata mea, iar cu Toulouse am preferat ultima solutie. Nu ma gandesc prea mult, actionez din instinct. Mingea a ramas la mine doua sau trei secunda fara ca nimeni sa ma atace. Adversarii mei nu s-au gandit ca voi face asta. Am fost rapid, nu au avut timp sa revina", a explicat Gourcuff pentru L`Equipe cat de simplu e fotbalul pentru el.

Vezi rezumatul partidei dintre Bordeaux - Toulouse