Partida de infarct pe Vicente Calderon, Real Madrid castiga derbiul capitalei Spaniei cu Atletico in minutul 96 (printr-o lovitura de la 11 metri transformata de Higuain), dupa ce gazdele egalasera prin portughezul Simao in minutul 90! Ambele echipe au terminat partida cu cate un jucator eliminat, Perea si Van Nistelrooy plecand mai devreme la cabine.

Scorul a fost deschis de Van Nistrelrooy in minutul 1, in prima repriza ambele formatii trecand in mai multe randuri pe langa gol (Realul a mai inscris de doua ori in primele 45 de minute, dar reusitele au fost anulate pe motiv de off-side).

Ultimele sase minute ale disputei au fost agonizante pentru gazde, cele care au egalat in minutul 90, in urma executiei superbe a lui Simao din lovitura libera, dar care s-au vazut invinse dintr-un penalti dictat in minutul 96!

In urma acestui rezultat, Realul urca pe primul loc in clasament cu 16 puncte, gratie golaverajului superior (20-10), in timp ce pe doi si trei se afla Valencia si Villareal (tot cu cate 16 puncte).

Duminica se vor disputa partidele: Valladolid - Recreativo Huelva, Malaga - Getafe, Betis Sevilla - Real Mallorca, Sporting Gijon - Osasuna, Racing Santander - Deportivo La Coruna, Valencia - Numancia, Athletic Bilbao - FC Barcelona si Almeria - FC Sevilla.

Vezi aici golul lui Van Nistelrooy:

Vezi cele doua goluri din prelungiri: