In ultimii ani, echipele care se bat la titlu au investit sume din ce in ce mai mari in aducerea de fotbalisti ofensivi. A fost atat de evident ca o gramada dintre formatiile Ligii 1 obisnuiesc sa se baricadeze in propriul teren cu toata echipa atunci cand intalnesc un grand, incat echipele cu pretentii au inceput sa caute cu lacomie fotbalisti suficient de valorosi incat sa elimine aceasta problema.

Mai mult, in meciurile decisive din campionat, forta ofensiva a candidatelor la titlu a parut sa faca de foarte multe ori diferenta, iar jocurile europene au aratat ca degeaba te aperi excelent, daca nu reusesti sa tii balonul, sa scoti adversarul din joc prin dribling si-ntr-un final sa marchezi pentru ca atacantii tai isi fac treaba.

Steaua a apelat la fotbalisti adusi contra unor sume care in unele cazuri au atins 2,5 milioane de euro, CFR si Rapid au plusat nu numai la pretul de achizitie, ci si la contractele acestor fotbalisti, iar Dinamo s-a orientat in primul rand spre repatrieri scumpe.

In tot acest timp, un fotbalist care a castigat titlul de golgeter al campionatului si care are in ultimii ani o medie de aproape un gol la doua meciuri este pus pe taraba in fiecare pauza competitionala la sume ce nu depasesc vreo 500.000 euro. Totul cu o explicatii publice de genul “si-a facut datoria, poate pleca” sau ascunse – “e batran, nu ne mai putem baza pe el”.

Interesant mai este insa si faptul ca golurile Danciulescu sunt genul de goluri rare, care reusesc sa multumeasca si conducerea apasata de obiective, si fanii iubitori de spectacol.

De aceea, fara a minimaliza in vreun fel valoarea celorlalti atacanti din Liga 1, incercati sa gasiti unul singur care in ultimii ani a reusit sa marcheze atat de multe goluri decisive si atat de multe “eurogoluri” precum Danciulescu.

Dupa cele cateva minute de gandire care va vor lamuri ca e cam greu sa gasesti asa ceva in fotbalul nostru, uitati-va afara. Gasiti macar acolo, daca se poate, un fotbalist cu salariul, cota si talentul lui Danciulescu.