Componentii Generatiei de Aur au analizat meciul Romania - Franta. Iordanescu si cativa dintre jucatorii care ne-au scos in strada la Mondialele din 1994 si 1998 au concluzionat ca Piturca a adoptat o tactica falimentara si ca nationala a suferit la capitolul posesie.

"Am facut prea repede pasul in spate. Nu inteleg de ce nu am reusit sa tinem de rezultat. Ne-am retras, dar nu poti face asta in fata Frantei. Ei traverseaza un moment dificil, dar au jucatori care pot face diferenta. In repriza a doua am fost dominati net de Franta, bine ca s-a terminat 2-2", a spus Moldovan.

Gica Popescu acuzat si el ca nationala noastra nu a facut decat sa se apere aproape tot meciul. "S-a gresit cand ne-am aparat 70 de minute, nu poti lasa Franta sa te atace, cand are asemenea jucatori. Era normal ca pana la urma sa ne creeze probleme mari. Sanse la locul 1 mai sunt, daca pierdem cu Serbia, nu mai avem sanse nici macar la locul 2".

Chiar si Ionut Lupescu a acuzat la Fanatik ca jucatorii nu au stiut sa pastreze posesia. "In 1995 aveam o echipa mai buna si am pierdut cu 3-1 acasa, iar in deplasare am facut 0-0 si nu am trecut de jumatatea terenului. Acum, problema noastra e ca nu am pasat, nu am tinut de minge. Noi veneam de drag la nationala, am crescut in comunism si stiam ce greutati am intampinat".

Adrian Ilie a comparat stilul echipei lui Piturca cu cel al unei echipe de rugby. "Sunt aceeasi jucatori ca la Euro, care in afara de meciul cu Olanda au jucat bine, ceea ce nu se intampla si acum. Cand nu poti sa iesi din aparare, joci ca la rugby, dai mingea departe de poarta".

Si Anghel Iordanescu a criticat maniera de joc a nationalei. "Echipa nationala a jucat extraordinar primele 25 de minute, dar dupa aceea jocul a lasat de dorit. Dupa aceste minute a inceput sa fie previzibil ca jocul nu mai merge, nu am reusit sa jucam inteligent, trebuia sa gestionam scorul. Nu cred ca Piturca le-a cerut jucatorilor sa faca pasul inapoi. Daca Piturca o sa revada meciul, isi va da seama ca trebuia sa aiba o reactie, sa schimbe ceva".

Statistica Romania - Franta 2-2, preliminarii Campionatul Mondial

- posesie 33% - 67%

- suturi la poarta 6 -25

- suturi pe poarta 2 - 8

- cornere 3 - 6

- offside 1 - 4

- tacklinguri 22 - 18

- pase reusite 218 - 518

- pase gresite 30 - 85

Statistica Romania - Franta 0-0, Campionatul European 2008

- posesia mingii: 45% - 55%

- suturi pe poarta: 0-1.

- suturi la poarta: 7-10.

- cornere: 3-3.

- ofsaiduri: 1-1.

- faulturi comise: 17-22.

- faulturi suferite: 22-16.