"Trupa lui Domenech are nevoie de o victorie la Constanta pentru a linisti apele si pentru a recuceri inimile francezilor. In mod sigur, acest meci nu este, inca, unul decisiv pentru calificarea la CM din 2010, dar, acest Romania - Franta, are un pret inestimabil pentru toata lumea! Acest meci va hotari soarta lui Domenech si va intra in istoria echipei nationale", au scris francezii de la Le Parisien.

In razboi deschis cu Domenech, presa din Franta a renuntat in ziua meciului cu Romania la tonul critic la adresa selectionerului si s-a concentrat sa transmita jucatorilor un mesaj incurajator, dar ferm: "acest meci are o valoare inestimabila pentru noi, francezii"!

"Suntem gata pentru Romania?", au titrat si jurnalistii de la L`Equipe care analizeaza tehnica abordata de selectioner pentru acest meci si ii da cateva sfaturi daca se intampla sa piarda. "Daca Domenech va fi dat afara in zilele urmatoare, poate sa dea vina pe aceasi echipa a lui Piturca care l-a facut sa para ridicol la Euro 2008", il linistesc francezii pe Domenech.

Pana si cei mai nepriceputi francezi, in ceea ce priveste fotbalul, sunt siguri ca meciul de la Constanta va fi "plictisitor, cu cele doua echipe incercand sa se neutralizeze", iar pentru ca intalnirea sa fie mai animata "va fi nevoie de o greseala individuala".