Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta a emis un comunicat cu ocazia partidei dintre Romania si Franta, considerata cu grad mare de risc, printre masurile luate pentru ziua de sambata numarandu-se restrictionarea accesului autoturismelor in zona stadionului Farul si interzicerea comercializarii bauturilor alcoolice in acelasi perimetru. Cu toate acestea, nu se spune nimic de bisnitari, cei care agaseza lumea cu complicitatea tacita a fortelor de ordine.

"Peste 25 de ofiteri si agenti de politie si 7 echipaje auto vor fi prezenti in zona stadionului alaturi de efectivele Gruparii Mobile de Jandarmi Constanta, conform Planului de Masuri intocmit in acest sens, in vederea prevenirii si combaterii oricaror fapte de natura a tulbura linistea si ordinea publica. In apropierea stadionului se va restrictiona accesul autoturismelor iar comercializarea bauturilor alcoolice va fi interzisa", se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.

De asemenea, important de retinut este faptul ca spectatorii nu au voie in incinta arenei constantene cu orice fel de camera de luat vederi: "Foarte important pentru spectatori este sa stie ca nu vor avea acces pe stadion cu camere de luat vederi, indiferent de tipul acestora. Sa nu le ia cu ei, pentru ca vor face drumul degeaba pana la arena", a precizat Paul Zaharia, ofiterul de presa al FRF.

Partida Romania - Franta, contand pentru preliminariile Cupei Mondiale din anul 2010, va avea loc, sambata, de la ora 21:40, pe stadionul Farul din Constanta.