Meciul anului pentru nationala lui Piturca se disputa intr-un ambient tipic mioritic: bisnitarii vand bilete in voie la stadion facandu-si treaba langa jandarmi, gazonul din Constanta arata la fel de prost precum solul de la Cernobil iar Piturca isi doreste sa joace ofensiv practicand un stil defensiv. Francezii au venit si ei la Constanta dar atentia tuturor s-a indreptat spre buletinele meteo: va ploua sau nu la meci?

Victor Piturca isi doreste cat mai multa aparare si ceva ofensiva. Paradoxul campaniei de calificari a echipei nationale: Romania trebuie sa invinga Franta pentru a mai spera la calificare in conditiile in care echipa noastra nu este recunoscuta pentru jocul ofensiv si abia s-a impus in Faroe. Muresan si Chivu vor fi mijlocasi defensivi, Cocis va juca putin mai avansat, in linia mediana. Rat, Petre si Ogararu apar din nou in primul 11 al nationalei. Sansele de gol depinde de evolutia lui Mutu. "E un joc foarte important pentru noi. Stiu ca francezii sunt profesionisti si ca au o suta de ani in fata noastra cand vine vorba de sport. E un avantaj ca nu joaca Gallas, desi vor avea o aparare schimbata decat cea de la Euro. Oricum, ca sa ataci Franta, trebuie sa poti", a spus Piturca.

Pe francezi ii asteapta conditii muncitoresti. Gazonul arata precum o miriste pascuta de animale. E denivelat, iar la cele doua porti lipseste iarba. Biletele pentru meci se gasesc si la suprapret, bisnitarii oferindu-le la preturi intre 50 RON si 200 RON.

Presa franceza a incercat sa ilustreze un portret pentru Victor Piturca.L'Equipe: Piturca, acest Domenech al Romaniei! Victor Piturca a declarat ca nu va pleca de la carma nationalei Romaniei chiar si in cazul unui esec cu Franta. "Nu voi pleca si daca pierdem cu 10-0. Nu sunt las. Imi voi continua munca si nu voi abandona chiar daca am o misiune dificila", a spus selectionerul roman pentru presa din Franta. France Football scrie despre Piturca faptul ca este diavolul in carne si oase. "I se reproseaza insa caracterul impenetrabil, faptul ca e schimbator si inselator. Piturca este un jucator formidabil de poker, cu o privire rece, imbracat numai in negru cand este in afara gazonului. Porecla sa? Satana! Piturca accepta rolul de Satana. Numarul masinii sale este 666, simbol mistic al diavolului."

In toata aceasta agitatie, Cristi Chivu incearca sa ne linisteasca. "Trebuie sa profitam de situatiile favorabile pe care le vom avea in timpul meciului. Sa jucam prudent si sa riscam atunci cand trebuie. Orice pas gresit ne poate costa."