Pe 21 octombrie, revista "France Football" va face publica lista cu cei 30 de jucatori propusi pentru castigarea trofeului "Balonul de aur", care va fi inmanat in luna decembrie. Potrivit regulamentului France Football, talentul nu e suficient pentru un fotbalist sa fie castigator. El trebuie sa dea dovada de fair-play, de inteligenta si sa aiba o cariera exemplara. In plus, juriul format din jurnalisti specializati ia in considerare rezultatele individuale si colective ale jucatorului, din anul respectiv.

Tinand cont de aceste criterii (care definesc un fotbalist, in opinia celor de la France Football), specialistii considera ca in 2008, lupta pentru "Balonul de aur" se da intre cinci candidati: Cristiano Ronaldo, Messi, Torres, Casillas si Xavi.

"Sa castig Balonul de aur ar fi ca si cum as escalda Everestul si as atinge cerul", a declarat emotionat Fernando Torres intr-un interviu pentru L`Equipe. Atacantul lui Liverpool traieste cea mai buna perioada din cariera sa dupa ce a cucerit, cu Spania, titlul european si a fost nominalizat la prestigiosul trofeu "Balonul de aur".

Desi s-ar bucura ca un spaniol sa castige trofeul, "El Nino" a fost deranjat ca, in Spania, toata lumea il sustine numai pe Iker Casillas. "Trebuie sa fii orb sa nu iti dai seama de marea campanie care i se face lui Iker in Spania. Dar Villa, Xavi si eu suntem candidati, dar de noi nimeni nu vorbeste", a rabufnit Torres.

Spaniolul a vorbit despre succesul de la Euro 2008, dar si despre obiectivele pentru Mondialul din Africa de Sud. "Acum pot sa vorbesc de la egal la egal cu cei mai buni. Avantajul acestei echipe este ca are jucatori tehnici si luptatori. Nimeni nu e mai presus, toti suntem egali. Nu spun ca suntem favoriti, dar abia asteptam sa jucam impotriva Braziliei, Argentinei, Italiei sau Germaniei", a subliniat Torres punctele tari ale Spaniei.