Meciuri de orgolii, de demonstrare a fortei echipei, de mentinere pe linia de plutire in grupa. Sambata va incepe runda a treia a preliminariilor Cupei Mondiale 2010, din Africa de Sud. Romania incearca marea cu degetul la Constanta impotriva echipei lui Domenech, Germania primeste acasa vizita rusilor, Anglia se intalneste cu echipa lui Borat, iar vecinii bulgari ii infrunta pe italieni.

Programul complet al meciurilor de sambata din Preliminariile Cupei Mondiale 2010

Grupa 1

Ungaria - Albania 19:45

Liderul-surpriza al grupei, Albania, isi testeaza forta reala de joc pe terenul Ungariei (un singur punct).

Danemarca - Malta 20:00

Danezii sunt "solisti" si nu vor sa rateze sansa de a-si continua debutul inspirat de victoria in Portugalia.

Suedia - Portugalia 20:00

Suedia a avut un start timid (egal in Albania si un succes strans acasa cu Ungaria); nordicii vor fi fara Henrik Larsson, insa beneficiaza de "darurile" lui Ibrahimovici, un jucator care poate schimba soarta jocului cu o sclipire. Portugalia nu conteaza pe Deco si Maniche; in plus, echipa lui Queiroz sufera, dupa ce a pierdut acasa contra Danemarcei primul esec pe propriul teren din ultimii 15 ani de preliminarii mondiale.

Grupa 2:

Elvetia - Letonia 17:45

Elvetia are sansa de a sterge impresia uluitorului esec in fata Luxemburgului, infrangere suferita acasa, una dintre marile surprize ale preliminariilor.

Luxemburg - Israel 20:15

Dupa 2-1 in Elvetia, Luxemburg asteapta cu incredere vizita locului 2, Israel.

Grecia - Moldova 21:30

Cu doua victorii in doua meciuri, Grecia e pregatita sa "bifeze" si echipa Moldovei, care nu a strans niciun punct in grupa.

Grupa 3:

Polonia - Cehia 20:30

Cehii se deplaseaza in Polonia pentru derby-ul grupei. Cehia nu beneficiaza de serviciile a trei mijlocasi importanti: Rosicky, Polak, Matejovsky.

San Marino - Slovacia 20:30

Slovenia - Irlanda de Nord 20:45

Grupa 4:

Finlanda - Azerbaidjan 17:00

Dupa ce i-a incurcat pe germani (3-3), Finlanda doreste sa mai urce cateva locuri in grupa, invingand echipa Azerbaidjanului.

Tara Galilor - Liechtenstein 17:30

Germania - Rusia 20:45

Meci de orgolii, in urma caruia se poate stabili o noua ocupanta a primului loc. Statisticile stau de partea germanilor: din 12 intalniri, i-au invins de 8 ori pe rusi, de doua ori au remizat si de doua ori au fost infranti.

Grupa 5:

Belgia - Armenia 20:45

Belgienii au reusit in preliminarii o victorie si un egal si vor sa evite surprize neplacute in fata unei echipe care inca nu "a punctat".

Turcia - Bosnia Herzegovina 21:00

Cu moralul ridicat dupa surpriza oferita in meciul trecut, cand a invins Estonia cu 7-0, Bosnia va incerca sa tina piept echipei care a impresionat la Euro 2008, Turcia.

Estonia - Spania 21:45

Talinn se pregateste sa primeasca vizita campionilor europeni. Spania a castigat toate meciurile din grupa si e gata sa continue seria succeselor si cu selectionata Estoniei.

Grupa 6:

Anglia - Kazahstan 17:15

Dupa doua victorii "afara" (dintre care una categorica in Croatia), englezii sunt in mare forma si vor sa il ajute pe Capello sa mai bifeze un succes in cariera -calificarea la Mondial.

Ucraina - Croatia 20:00

Ucrainienii nu uita si nu iarta meciul pierdut in turul de calificare a Cupei Mondiale din 1998, cand croatii i-au invins cu 2-0. Acum e timpul revansei, iar sortii se pare ca le surad ucrainienilor, aflati pe locul doi in grupa, la egalitate de puncte cu Anglia.

Grupa 7:

Insulele Feroe - Austria 16:00

Austriecii au reusit victoria impotriva Frantei, dar au plecat infranti din Lituania. Istoria spune ca Faroe a invins Austria acum 18 ani!

Serbia - Lituania 20:15

Primul test de "maturitate" al Lituaniei, liderul insolit al grupei (doua victorii din tot atatea posibile).

Romania - Franta 21:40

Cu doar 3 puncte fiecare, Romania si Franta se intalnesc intr-un meci crucial pentru ambele echipe. Victoria e dorita cu ardoare de fiecare selectionata, iar situatia in cadrul formatiilor nu e nici pe departe cea mai roz.

Grupa 8:

Georgia - Cipru 20:30

Bulgaria - Italia 21:15

Italia se asteapta la o primire "fierbinte" in Bulgaria: echipa lui Lippi nu se poate baza pe serviciile portarului Buffon si nici pe mijlocasul Mauro Camoranesi, accidentati. Bulgarii asteapta totul de la Berbatov, insa va fi dificil contra unei Italii care are la mijloc doi jucatori ce acopera o arie mare de teren: De Rossi si Gattuso.

Grupa 9:

Scotia - Norvegia 15:00

Cu un meci mai putin jucat si un singur punct obtinut, Norvegia incearca sa incurce Scotia la ea acasa.

Olanda - Islanda 20:45