Echipele participante in Formula 1 si-au manifestat intentia sa adopte o noua tehnologie, pentru a reduce consumul de combustibil si a lupta pentru combaterea poluarii. In cadrul unui seminar, reprezentantii celor de la Honda si BMW au vorbit despre impactul pe care il vor avea aceste masuri, Felipe Massa si Kimi Raikkonen militand pentru salvarea mediului inconjurator.

"Tehnologiile ecologice sunt viitorul Formulei 1 si trebuie sa ne asiguram ca acesta va fi viitorul si pe drumurile noastre", a spus Felipe Massa. "Sportul ar putea fi un model daca s-ar implementa aceste tehnologii si am putea salva niste vieti, poate chiar am salva planeta", a declarat si Raikkonen. Monoposturile de Formula 1 emit o cantitate de gaze cu efect de sera de zece ori mai mare decat o masina normala si consuma 70 de litri de combustibil la 100 de kilometri.

Deocamdata, trei echipe ar putea sa dispara din anul 2010, Marele Circ urmand sa alinieze numai 14 monoposturi pe viitor din cauza crizei financiare. Una dintre posibilele solutii pentru rezolvarea problemelor financiare ar putea fi reducerea costurilor pentru cutiile de viteze si motoare, cele care costa aproximativ 30 de milioane de euro pe an pentru fiecare echipa implicata in Formula 1.