Ionut Balba are din nou probleme cu politia. Mai mira pe cineva? Miercuri seara, fotbalistul iesean a refuzat sa sufle in alcool-testul echipajului de Politie Rutiera, asa ca a fost transportat catre spital pentru a i se recolta probe de sange.

"Miercuri noaptea, la ora 1.15, Ionut Balba a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere care efectua un control de rutina. Jucatorul mirosea a alcool si a refuzat sa se supuna alcool-testului. Prin urmare, Balba a fost insotit de catre agentii de politie la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Sf. Ioan, unde i-au fost recoltate probe biologice. Jucatorul Politehnicii Iasi avea o alcoolemie de 1.1 la mie, drept pentru care i se va intocmi dosar penal", a mentionat purtatorul de cuvant, Cristian Mindru, potrivit fanatik.ro.

Atacantul are probleme cu politistii inca de la inceputul anului 2007. In luna februarie a acelui an, i-a fost suspendat carnetul de conducere, pentru ca, dupa doar 2 luni, sa fie surprins de un echipaj al politiei conducand fara permis. In acea zi i s-a deschis si un dosar penal. In aprilie anul acesta, Balba a primit amenda si permisul i-a fost suspendat pentru 2 luni dupa ce a intrat cu masina intr-un stalp. Initial a negat faptul ca el era la volan, dar dupa investigatiile politiei s-a demonstrat ca el e cel care a condus masina in stalp. Ieseanul nu a fost pus sub acuzatie pentru fals in declaratii, deoarece, potrivit politistilor, declaratia a fost verbala, si nu scrisa.

Problemele cu legea l-au facut pe Balba sa rateze un transfer important in cariera sa. In 2007, impresarul sau a declarat ca fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, a fost interesat de aducerea lui Balba la echipa ros-albastra, dar problemele cu legea au facut sa scada interesul managerului.