Marius Lacatus s-a intors pe Artemio Franchi. De data aceasta nu sa joace impotriva Fiorentinei, ci pentru un fost jucator al ei: Stefano Borgonovo. Miercuri seara, Fiorentina si AC Milan s-au intalnit intr-o partida caritabila, pentru a strange banii necesari cercetarilor in domeniul bolii lui Borgonovo. Fostul jucator al Fiorentinei, dar si al lui AC Milan sufera de o boala grava, ce il tine imobilizat in scaunul cu rotile.

Jucatorii celor doua echipe au oferit un spectacol de neuitat pentru cei 30.000 de spectatori. Sub comanda lui Prandelli, cei 11 fotbalisti ai Fiorentinei aliniati la start: Storari, Zauri, Da Costa, Dainelli, Di Chiara, Iachini, Donadel, Mazinho, Santana, Pruzzo, Pazzini; au invins cu scorul de 4-1 echipa lui AC Milan: Dida, Tassotti, Costacurta, Baresi, Maldini, Albertini, Emerson, Ambrosini, Donadoni, Ronaldinho, Massaro. Ceilalti sportivi care au evoluat in partida de aseara sunt: Pellicanò, Mareggini, Mannini, Landucci, Bosco, Calisti, Carobbi, Di Chiara, Gelsi, Battistini, Pin, Faccenda, Pioli, Malusci, Mattei, Salvatori, Buso, Dell'Oglio, Lacatus, Nappi, Orlando, Maiellaro, Banchelli, Baggio, Antognoni, Pellegrini, Fuser, Branca, Kubik, Fatih Terim, Giovanni Galli, Pazzagli, Salvatori, Tassotti, Albertini, Colombo, Filippo Galli, Gullit, Evani, Stroppa, Simone, Lantignotti, conform gsp.ro.

Fostul jucator italian, Roberto Baggio, a fost prezent la intalnirea de miercuri seara, insa nu a intrat pe teren in timpul meciului. "Trebuie sa-i admiram curajul ca nu a ascuns boala, ci a facut-o publica. Stefano este un erou modern, capabil sa-si puna imaginea si suferinta in centrul atentiei cu scopul cercetarii unei boli ce este putin cunoscuta. Mi-ar fi placut sa joc, dar, din nefericire, nu sunt apt de joc. De cand m-am retras nu am mai jucat niciun meci pentru ca situatia mea e putin problematica", a declarat Baggio.

Boala de care sufera Stefano Borgonovo i-a atacat vorbirea si sistemul muscular. Sase italieni din 100.000 sufera de aceeasi boala.