Sustinut de prietenul sau Cristi Chivu din postura de presedinte de onoare al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), Mutu a depus un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) prin care contesta decizia FIFA de a-l obliga sa plateasca despagubiri de peste 17 milioane de euro clubului Chelsea.

"Ma bucur de sprijinul acordat de AFAN, dar mai ales de cel al FIFPro. Ma bucur ca suntem pe aceeasi unda. Nu mi se pare corect ce mi se intampla. E bine sa am alaturi aceste sindicate. Sper sa facem o treaba buna. Multumesc presedintelui de onoare pe care il avem (Cristian Chivu). Decizia este injusta si as vrea sa ma lupt pentru dreptate", a afirmat Mutu.

Cristian Chivu, a declarat ca AFAN şi FIFPro il vor sustine pe Mutu. "Este cea mai importanta miscare pe care o sustine sindicatul nostru prin afiliere la FIFPro, cea mai mare miscare de sustinere pe care o facem pentru un sportiv. Ne pare rau ca este implicat Adi Mutu. Ne bucuram ca putem demonstra ca sindicatul sustine jucatorii, ca nu am ajuns la sclavagism si nici nu vom ajunge vreodata. Nu suntem de luat in deradere. Il vom sustine pe Adi, vom fi alaturi de el", a mentionat capitanul nationalei.