Romania continua in cupele europene doar cu doua echipe. Steaua si CFR sunt angrenate in Liga Campionilor. Toate cele cinci participante in Cupa UEFA au fost eliminate. Coeficientul UEFA va fi serios afectat. Romania ocupa locul 7 in clasamentul coeficientilor insa pe pozitiile 8 si 9 se afla Olanda si Portugalia. Toate echipele olandeze s-au calificat in fazele superioare iar din sapte echipe portugheze au mai ramas 4 in competitiile europene.

Steaua, CFR, Dinamo, Unirea Urziceni, FC Vaslui si Rapid au contribuit la coeficientul UEFA insa prea putin. Singura echipa care a reusit o victorie in ultima luna in Europa este CFR, care s-a impus pe Olimpico. Pana acum, Romania a acumulat 2,642 puncte, in timp ce Olanda are 2,833 puncte iar Portugalia a strans 2.928 puncte. In trei ani, Romania ar putea trimite in competitiile europene doar patru echipe, ca in urma cu 3 ani.

Echipele olandeze care continua in Europa:

Ajax, NEC Nijmegen, Heerenveen, Feyenoord, Twente - Cupa UEFA

PSV Einhoven - Liga Campionilor

Echipele portugheze care continua in Europa:

Sporting Braga, Benfica

Sporting Lisabona, FC Porto

Mircea Lucescu: E mare pacat ca niciuna dintre cele cinci echipe participante in Cupa UEFA nu a trecut de primul tur. Unirea si Vaslui au fost debutante, dar in cazul lui Rapid si Dinamo situatia e neplacuta - NewsIn.