Materazzi l-a batut pe Zidane cu propriile arme. Italianul l-a insultat pe francez in timpul Campionatului Mondial din 2006, iar Zizou a reactionat violent. Dar se pare ca nici starul Frantei nu e strain de injurii la adresa mamelor fotbalistilor. Jucatorul lui PSG, Jerome Rothen, povesteste in cartea sa biografica un episod mai putin onorant pentru Zinedine.

Revista L'Equipe a publicat cateva pasaje din biografia francezului, printre care o faza care nu-i aduce prea multa cinste lui Zidane. Incidentul a avut loc in timpul partidei din Liga Campionilor dintre AS Monaco si Real Madrid, din 2004. "Intr-una din ultimele actiuni, sunt intr-o lupta unu la unu cu Zidane. Mingea e lipita de piciorul lui, dar risc sa-i iau balonul. Incerc sa relansez jocul, dar o lovitura ma trimite la pamant. Nu ma simt chiar asa de rau, dar vazand ca mai e putin timp de joc, ma trantesc ca un actor de cinema neexperimentat si simulez. Zidane se apropie si-mi zice: Ridica-te, fiu de curva!"

Zizou a incercat sa-l convinga, prin intermediul sponsorului sau, sa scoata pasajul din carte. Fara niciun rezultat, insa. "Nu si-a cerut scuze nici pana acum. Nu ma asteptam la asta de la jucatorul pe care-l admir cel mai mult", a declarat Rothen despre fostul sau coleg de la nationala.

Nu o sa ma credeti, cartea lui Jerome Rothen, va fi lansata pe data de 8 octombrie.