Nicio echipa romaneasca nu s-a calificat in Grupele Uefa, dar adversarii ii lauda. Cinstit. Trebuie sa-ti maresti moralul, sa crezi ca ai invins o echipa de prima clasa. Dupa 0-0 in tur, Urziceniul spera la o minune acasa. Si minunea a venit in persoana lui Petric. Insa, din pacate pentru Dan Petrescu, juca pentru Hamburg. Portarul germanilor a plecat neinvins si a declarat: "S-a putut observa ca, pentru jucatorii Unirii, acesta a fost meciul vietii lor, alergau ca iepurii".

Experienta si tactica de joc a germanilor au dus la infrangerea Urziceniului. „Am jucat foarte calmi. Asa trebuie sa joci impotriva unui asemenea adversar. Nu am avut nici un dubiu, in niciun moment al confruntarii, ca nu ne vom califica in grupe. Nici măcar dupa 0-0 din tur, care, in ochii mei, nu a fost un scor rau. Cu acel rezultat, s-a mentinut tensiunea calificarii si am fost obligati sa tratam returul cu maxima concentrare. A fost nevoie de asa ceva, fiindca s-a putut observa, ca pentru jucatorii Unirii, acesta a fost meciul vietii lor, alergau ca iepurii”, a declarat portarul Frank Rost, potrivit gsp.ro.

Cinci echipe si, totusi, niciuna. Dar directorul sportiv al Hamburgului, Dietmar Beiersdorfer priveste cu admiratie catre fotbalul mioritic. „Cu Urziceniul nu a fost o misiune usoara, calificarea nu a venit de la sine. Daca ne uitam la modul cum se prezinta de ani buni echipele romanesti in liga campionilor si Cupa UEFA, ne dam seama ca vorbim de un fotbal de prima clasa. Unirea ocupa locul secund in Romania si a dovedit ca are cu adevarat o echipa buna. Baietii nostri au rezolvat foarte bine problema calificarii, s-au comportat corect si au castigat partida pe merit”, a declarat Beiersdorfer.