"Nu am mai trait asa ceva in viata mea. Este o rusine ceea ce a facut Barcelona", a tunat Mircea Lucescu dupa ce Sahtior a fost invinsa de Barcelona in minutele de prelungire ale meciului. Ucrainienii au condus Barcelona pana in minutul 87 cand un jucator al lui Guardiola a ramas intins pe gazon dupa un fault si elevii lui Lucescu au trimis mingea afara. Catalanii nu au inapoiat mingea adversarilor si Messi a egalat profitand de apararea ucraineana luata prin surprindere.

Gestul lipsit de fair-play al echipei lui Guardiola l-a scos din sarite pe Lucescu. "Nu am mai trait asa ceva in viata mea. Este o rusine ceea ce a făcut Barcelona. Si pentru UEFA care apara principiile fair-play-ului… Sunt uimit. Vorbesc despre asta pentru ca imi pasa si cariera mea depinde de ea. Barcelona este o echipă mare, dar toti trebuie sa fim profesionisti in toate situatiile", a rabufnit antrenorul roman dupa incheierea meciului.

Lucescu a recunoscut ca a vrut sa plece din Ucraina de doua ori pana acum, dar patronul Ahmetov l-a intors din drum."Nu e vorba sa renunte cineva la mine aici. Eu am decis si am anuntat ca e ultimul an la Sahtior. Pentru ca pe mine nu pot sa ma demita. Se poate doar ca presedintele sa imi ceara sa renunt eu. Asa e facut contractul", a spus Lucescu pentru Mediafax.

Sahtior e pe locul trei in grupa C cu trei puncte la egalitate cu Sporting Lisabona, dar cu un golaveraj mai slab decat portughezii. Barcelona e lider cu sase puncte, iar Basel e pe ultimul loc fara nicun punct.