Pleiada de vedete a lui Chelsea s-a sufocat in taramul lui Dracula, ca sa ne exprimam asa cum le place englezilor, iubitori de geografie si istorie romaneasca. Clujul s-a pregatit de gala. Meciul cu Chelsea a fost testul de maturitate al unor jucatori straini intampinati in Romania cu multa ospitalitate: "Sunt de mana a doua, domnle!" Trombetta si ai sai sperie din nou Europa, fiind egalii lui Chelsea, o echipa care nu a putut sa arate nimic la Cluj din cauza gazdelor care si-au jucat sansa magistral.

CFR si Chelsea au terminat la egalitate si conduc grupa intai, londonezii avand insa avantajul golaverajului. Oaspetii au inceput prudent, speriati probabil de reputatia capatata de tinutul Transilvaniei prin ziarele de scandal ale Angliei. Prima repriza a apartinut lui CFR, sustinut frenetic de 20.000 de spectatori. Kone ('6), Trica ('27) si Perreira ('35) au avut sansa deschiderii scorului sub privirile lui Scolari care s-a agitat tot timpul. Pauza.

Chelsea incepe asediul in debutul reprizei secunde. Drogba se accidenteaza insa la un duel cu De Sousa si trebuie sa paraseasca terenul. Lampard incearca doua suturi de la distanta ('63, '73), insa Stancioiu a fost la post. Ballack trimite mingea cu capul pe langa poarta ('75) si cand presiunea englezilor crestea, CFR putea da lovitura la ocazia imensa ratata de Trica, sut putin pe langa vinclu de la marginea careului ('79). Finalul e de infarct. Lampard reuseste o pasa magistrala pentru Belleti, dar spaniolul suteaza puternic pe langa poarta ('85). Loveste si CFR, Perreira scapa de marcajul lui Bosingwa, insa Cech respinge incredibil in corner ('89).

De remarcat conditia fizica a clujenilor, Trombetta facand prima schimbare abia in minutul 89. De remarcat jocul inteligent si eficient al lui Kone, tupeul lui Trica, travaliul lui Tony si siguranta pe care a oferit-o axul central format din Cadu, De Sousa, Muresan si Dani. De remarcat ca avem o echipa: CFR!

'90+3 Final. CFR - Chelsea 0-0

'90 Lampard suteaza putin pe langa poarta

'87 Cech respinge incredibil sutul lui Perreira

'79 Kone protejeaza extraordinar o minge, ii paseaza lui Trica, mijlocasul se joaca cu fundasii lui Chelsea si suteaza putin pe langa vinclu

'75 Ballack a trimis mingea cu capul in plasa laterala

'73 Lampard il incearca din nou pe Stancioiu, portarul e la post

'63 Stancioiu retine sutul lui Lampard

'55 De Sousa respinge spectaculos din fata lui Drogba, care se afla in pozitie de a marca

'46 a inceput a doua repriza

'45 Pauza: CFR - Chelsea 0-0

'35 Actiune frumoasa a lui Perreira, sut putin pe langa poarta

'33 Trica trage pe langa poarta

'27 Combinatie intre Kone si Dubarbier, argentinianul ii paseaza lui Trica, insa acesta lufteaza in careu

'24 Stancioiu retine sutul trimis pe jos de Mikel

'16 Perreira paseaza gresit spre Stancioiu, Drogba e la un pas sa agate mingea, dar Stancioiu respinge

'13 Trica suteaza de la marginea careului peste poarta

'11 Trica il vede tarziu pe Dubarbier care era liber in careu, insa apararea lui Chelsea iese la offside si faza se incheie

'6 Kone incearca un lob, mingea se duce peste poarta

'5 combinatie Drogba - Kalou, ultimul suteaza modest, Stancioiu retine

'3 Cech iese in fata lui Dubarbier la marginea careului si respinge calm

'1 a inceput meciul

CFR Cluj joaca meciul existentei sale in aceasta seara. Cel mai important meci din istoria echipei din Ardeal va incepe de la ora 21:45. CFR - Chelsea este derbiul grupei intai. Tehnicianul Maurizio Trombetta are tot lotul valid si spera ca CFR sa produca in aceasta seara o noua surpriza.

21:09 Ambele echipe au iesit pe teren la incalzire

21:03

CFR:

Stancioiu - Tony, Cadu, De Sousa, Perreira - Dani, Muresan - Dubarbier, Trica ('89 Didi), Culio - Kone

Chelsea:

Cech - Bosingwa, Terry, Alex, Bridge - Mikel - Lampard, Ballack - Malouda (74 Di Santo), Kalou ('46 Anelka) - Drogba ('57 Belletti)

20:47 A inceput sa se intoneze imnul Ligii Campionilor

20:20 Oficialii UEFA au inspectat terenul pentru a se asigura ca nu exista nici un fel de problema

2 0:00 Jucatorii de rezerva ai lui Chelsea, insotiti de Felipe Scolari si restul bancii tehnice engleze au pasit pe gazon pentru a lua contact cu atmosfera din stadion. Jucatorii au fost primiti cu aplauze de spectatori

19:50 Suporterii au luat cu asalt stadionul inca de la ora 19:00. Accesul a fost permis incepand cu ora 18:30