Daca Piturca n-ar fi un tip antipatic pentru multi dintre fanii “nationalei”, daca nu ar avea un conflict deschis cu o parte importanta a presei, daca nu ar fi fost astazi descoperit drept singurul personaj al unui filmulet cu un trisor la casino, am putea cu totii sa privim limpede situatia echipei Romaniei.

Romania sta prost la ora actuala in grupa. Nu catastrofal, ci prost. Aceste 3 puncte obtinute in compania celor mai slab cotate echipe ale grupei ne vor fi suficiente doar daca adversarele noastre directe la calificare, Franta, Austria si Serbia se vor incurca la randul lor cu una dintre cele doua. Daca nu, ne vom musca pumnii c-am fost atat de blegi incat n-am reusit sa luam 6 puncte din 6.

Romania sta foarte prost la nivelul jocului. Senzatia aceasta a inceput inca de la Euro, in toate cele 3 meciuri, dar a atins apogeul contra Olandei.

In aceasta seara insa lucrurile stau un pic altfel. Poate ca Piturca nu e un antrenor suficient de bun incat sa determine echipa sa joace asa cum si-ar dori fanii, dar meciul cu Feroe a mai aratat si limitele creative a multor fotbalisti din lotul nostru.

Indiferent cine i-ar fi fost pe banca, Romania trebuia sa bata flueierand Feroe. Adversarul n-a avut nici un moment o tactica speciala care sa fi necesitat aptitudini deosebite din partea antrenorului nostru pentru contracarare. Deci Romania a jucat atat de prost cu Feroe din cauza valorii fotbalistilor nostri si a formei lor de moment, nicidecum pentru ca pe banca s-ar fi aflat Piturca.

Astfel, Romania isi joaca in continuare prezenta in Africa de Sud cu sanse mai mici de-a o obtine decat la debutul calificarilor, dar suficient de mari incat sa lupte in continuare cu sperante intemeiate.

Meciurile cu adversarele directe, Franta, Serbia si Austria inca nu s-au jucat. Iar rezultate bune si foarte bune in compania acestora vor conta mai mult decat debutul acesta slab de campanie.

Daca tragem linie si incercam sa vorbim obiectiv, Piturca este antrenorul unei echipe care nu joaca nimic, dar care nu si-a periclitat foarte mult sansele la calificare. Pur fotbalistic vorbind, e suficient sau nu pentru o demitere?