Conflictul dintre antrenorul Victor Piturca si atacantul Adrian Mutu este pe punctul de a "degenera" - fotbalistul se gandeste la o retragere din reprezentativa, cata vreme comanda va mai fi detinuta de Victor Piturca (scrie Libertatea, citand surse apropiate lui Mutu).

Conflictul celor doi este mai vechi, insa s-a acutizat in urma cu cateva saptamani, dupa ce Piturca a declarat ca Mutu nu a avut randament la EURO din cauza plecarii in America, inaintea turneului final. Antrenorul a explicat ca schimbarea de fus orar l-a facut pe jucator sa iasa din ritm si a adaugat: "Daca ar fi ramas aici, vedeam alt Mutu la turneu". Mutu a reactionat la vremea respectiva, respingand declaratiile antrenorului. "Mutu e suparat? Trebuie sa ii treaca. Niciun jucator nu are voie sa intre in conflict verbal cu mine", a spus Piturca.

Mutu nu a acceptat situatia si a respins pe unde a avut ocazia ideea emisa de antrenor, apoi conflictul a iesit din zona actualitatii intrucat la prima actiune a nationalei jucatorul nu a fost convocat, din cauza unei accidentari. Lucrurile s-au inrautatit dupa infrangerea cu Lituania, cand Piturca a spus ca soarta meciului era aceeasi "si daca juca Mutu". Conform apropiatilor atacantului, aceasta declaratie a fost privita ca un gest lipsit de respect din partea antrenorului. Iar Mutu se pregateste sa il informeze pe Mircea Sandu ca nu mai vine la nationala cata vreme va fi Piturca antrenor.

Episodul aminteste de anul 1999, cand Piturca a fost demis de la nationala de jucatorii Gica Hagi si Gica Popescu.