Nationala de tineret a Romaniei intalneste, marti, de la ora 20:00, pe stadionul Emil Alexandrescu din Iasi, Tara Galilor, intr-o partida decisiva pentru calificarea in barajul de accedere la Campionatul European din 2009, care va avea loc in Suedia. Gazdele iesene au luat in calcul toate variantele, in acest sens aducandu-se in incinta arenei doua generatoare de rezerva pentru ca situatia de la Poli-Farul (atunci cand nocturna nu s-a aprins) sa nu se mai repete.

"Ne intoarcem la Iasi cu echipa nationala de tineret dupa acel rezultat bun cu Franta si am ales sa jucam meciul decisiv aici, pentru ca am fost tratati foarte bine si speram ca Iasiul ne va purta noroc. Ne asteapta un meci foarte important si luam in calcul doar varianta victoriei. In situatia unui rezultat de egalitate, coroborat cu un succes al Frantei, ne-ar fi foarte greu sa ne calificam de pe locul al doilea la baraj", a precizat in cadrul unei conferinte de presa selectionerul Emil Sandoi.

Romania si Tara Galilor se afla la egalitate pe primul loc in grupa, cu cate 15 puncte, galezii avand insa un golaveraj superior, +11, fata de +9 al tricolorilor.

Pentru a fi sigura ca va participa la baraj, Romania are nevoie de victorie, in acest fel tricolorii terminand pe prima pozitie in grupa de calificare.

Dupa problemele avute cu instalatia de nocturna in ultima perioada, organizatorii ieseni au adus la stadion doua generatoare de rezerva, acestea fiind pregatite sa intre in functiune in cazul in care vor aparea din nou probleme.

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu, Tudose, Ninu, Mardare, Sepsi, Chiacu, Torje, Ropotan, Deac, Keseru, Bogdan Stancu. Antrenor: Emil Sandoi.

Tara Galilor: Hennesey, Bale, Blake, Gunter, Williams, Mac Donald, Ramsey, Edwards, Wiggins, Vokes, Evans. Antrenor: Brian Flynn.

Ultima etapa a grupei a X-a a preliminariilor Campionatului European programeaza, marti, de la ora 20:00, partidele Romania-Tara Galilor si Bosnia-Franta, care va avea loc la Sarajevo.