Marian Iancu, patronul Timisoarei, a precizat intr-o conferinta de presa ca Federatia Romana de Fotbal a actionat impotriva intereselor echipei de pe Bega, marturisind in plus ca italianul Zambon si-a retras orice asociere cu echipa de fotbal in octombrie 2001, renuntand la jucatori, culori si palmares.

"FRF a facut un jaf impotriva Timisoarei si a fotbalului romanesc. Federatia a actionat de la inceput impotriva intereselor echipei cu buna stiinta. Zambon a renuntat deliberat la toate drepturile lui plus toti jucatorii. Toata istoria este de partea noastra, Zambon deja nu mai activa la echipa cand a inceput sa primeasca unele drepturi. Kassai este amnezic si nu vrea sa recunoasca faptul ca noi suntem continuatorii echipei pe care a avut-o Zambon. Daca judecatorul de la TAS ar fi stiut de existenta acestui act, alta ar fi fost decizia. Cei din Federatie sunt niste farsori. Vom merge pana la capat cu aceasta problema. Echipa lui Zambon a fost inscrisa in campionatul municipal, cel mai de jos in 24 iulie 2003. Nu avea cum sa primeasca un act din partea FRF atata timp cat in anul 2002 echipa nu era una afiliata. Acest domn Kassai trebuie sa raspunda pentru felul in care i-a eliberat actele lui Zambon. Oficialii trebuie sa plateasca pentru erorile pe care le-au facut impotriva orasului Timisoara. Din data de 29.05.2008 toata Federatia Romana de Fotbal stia de existenta acestor acte care apara echipa de fotbal a orasului. Site-ul alb-violet nu este al nostru, iar culorile de la actualul echipament nu au nicio legatura cu vechile echipamente. Din cauza unui impostor ca Zambon Timisoara a fost depunctata", a precizat Marian Iancu.

"Politehnica este simbolul Timisoarei. Ceea ce se intampla cu echipa este problema intregului oras. Oamenii ies in strada pentru ca asa simt si pentru ca iubesc echipa. Nu s-ar face aceste lucruri daca nu ar fi o nedreptate atat de mare. De ce ne luptam atat de mult pentru un palmares de doar doua cupe? Pentru noi palmaresul inseamna cand bateam pe Dinamo, in vremea sistemului. Cum ar fi in 1987, cand am si retrogradat. O echipa mica care nu a ingenuncheat niciodata, iar pentru noi meciurile cu Dinamo erau o sarbatoare. De doi ani de zile echipele din Bucuresti nu prea ne mai inving. Aceasta bomba cu depunctarea ne-a cazut practic in cap. Zambon a venit in anul 2000, cand echipa era in impas mare. Echipa nu putea fi finantata si cautam un investitor. A cumparat locul de la Dacia Pitesti si am inceput in divizia B. Am avut un contract de asociere cu el, l-am somat sa finanteze, iar in octombrie 2001 am intrerupt colaborarea.

In decembrie 2001 infiinteaza SC FC Timisoara S.A. care era doar o societate. In 28.03.2002. sub semnatura lui Adalbert Kassai se spune ca FC Timisoara este continuatoare a SC FC Timisoara S.A.Acest document nu apare in actele trimise de Kassai la TAS. In 25.04.2002, acelasi Kassai emite un document care spune acelasi lucru. La o distanta de cateva saptamani, acelasi oficial da un alt document prin care spune ca echipa lui Zambon, care nu activa in nicio divizie, este cea care are drepturi", a precizat unul dintre secretarii Municipiului Timisoara.

Marian Iancu a prezentat o serie de documente care, in opinia sa, nu au fost luate in calcul si nici trimise in dosarul pe care Federatia le-a trimis la TAS, pentru solutionarea cazului existent intre FC Timisoara si Claudio Zambon.

Patronul formatiei de pe Bega a mai precizat ca nu va mai investi in echipa de fotbal, urmand sa isi vanda actiunile si sa iasa definitiv din sportul rege.