Maurizio Trombetta este noul antrenor principal al campioanei CFR Cluj, post ramas vacant dupa demiterea lui Ioan Andone. Falcosul este oficial inlaturat de pe banca ceferistilor, dupa ce in sezonul 2007-2008 a adus eventul in Gruia.

Cine este Trombetta?

Maurizio Trombetta este fostul secund al lui Ando de la Cluj, acesta fiind vazut drept solutia cea mai buna pentru campioana Romaniei.

"Sunt foarte incantat de increderea care mi-a fost acordata. Voi incerca sa fac tot posibilul pentru ca CFR sa revina in frunte. Stiu ca valoarea jucatorilor nu este cea aratata in aceste prime etape", a precizat Trombetta in cadrul unei conferinte de presa.

"Ne-am gandit mult in aceste zile si ne onoreaza daca nume importante ne-au contactat in mod direct sau indirect, dar preferam o continuare a muncii noastre. Trombetta are avantajul de a cunoaste jucatorii, are o foarte mare dorinta de a redresa echipa si a o readuce pe primul loc in campionat, pentru ca principala noastra tinta este castigarea campionatului. Trombetta are toata increderea noastra si asteptam multe de la el", a declarat Arpad Paszkany, finantatorul clujenilor.

Semedo a vrut sa plece de la CFR

"Semedo este un episod special, el nu a fost vandut, ci a dorit sa plece. Nu poti sa tii alaturi in viata, dar si in sport, un om care nu este cu sufletul alaturi de tine. A fost dorinta lui sa plece la Steaua. Nu a vrut sa accepte concurenta care este prezenta in acest moment la noi", a completat Paszkany.

In varsta de 46 de ani, Maurizio a fost prima data antrenor secund la Udinese, intre anii 1994-1997, iar cu CFR-ul a semnat un contrat pe doi ani de zile. De-a lungul timpului, Trombetta a fost lucrat cu antrenori cunoscuti precum Francesco Guidolin si Giovanni Galeone la formatiile italiene Perugia, Napoli, Bologna si Ancona.