Rapid - Dinamo | Reteta meciului din GIulesti: acuze, jigniri si multa tensiune. Oficialii celor doua grupari s-au contrat toata saptamana, marind presiunea derby-ului de duminica. Scanteia a fost aprinsa weekend-ul trecut, la meciul Otelul - Rapid de la Galati, cand Rednic a fost dat afara din stadion la solicitarea rapidistilor intrucat partida se desfasura cu portile inchise iar antrenorul lui Dinamo nu era trecut pe nici o lista de invitati, desi Rednic a spus ca ceruse acceptul conducatorilor Otelului pentru a urmari partida.

Azi a fost randul antrenorilor sa vorbeasca pe marginea derby-ului. "Meciul de duminica este un meci de sase puncte pe care intentionam sa il castigam. Da, toata lumea spune de Rapid ca e o masina de pase, dar asta o sa vedem la meci. A spus si un jucator de-al nostru: noi suntem pe motoare Diesel, ne incalzim mai greu", a spus Rednic. "Dinamo e echipa care are cu un punct mai mult decat noi. Nu e un meci special pentru mine", a spus Peseiro.

Printre invectivele aruncate dinspre Giulesti spre Stefan cel Mare si in sens invers, stoperul echipei nationale Gabi Tamas a semnat cu Dinamo si poate sa fie folosit de Mircea Rednic duminica, in derby-ul cu Rapid. Conducerea ros-albilor a detonat bomba ieri, cand l-a antamat pe Gabi Tamas, stricandu-i planurile lui Mircea Rednic, care anuntase ca il va folosi pe brazilianul Julio Cesar in centrul apararii.

Reteta meciului din Giulesti: acuze, jigniri si multa tensiune.

Zotta: Si nepregatiti, rapidistii vor invinge pe Dinamo! Totul a pornit acum doua saptamani cand Dinamo a incercat sa schimbe data derbyului. A continutat cu deplsarea lui Mircea Rednic la Galati, apoi cu declaratiile lui Mirecea care ne-a atacat la plecarea de la Galati, cand a spus ca nu vom lua campionatul. Apoi Borcea ne-a atacat istoria: nu are Dinamo 1 milion de suporteri.

Borcea: "Nu este normal ce a patit Rednic la Galati. Cei de la Rapid au dat dovada de lipsa de respect. Poate si trecutul lor conteaza. Au jucat 25 de ani in divizia B si nu sint obisnuiti cu fotbalul mare. Noi vrem sa cistigam in Giulesti si sa ne continuam parcursul bun. Lupta noastra pentru titlu este cu Steaua, nu cu Rapid.

Taher: "Rednic a venit la Galati sa faca scandal. Stiu sigur asta. Dansii au pornit scandalul, nu noi. Rapid doar a raspuns unor declaratii venite dinspre Dinamo. Rednic stia ca nu va fi bine primit de galeria Rapidului si, din ce credem noi, vrea sa mute aceasta presiune intr-un razboi Dinamo-Rapid. Inainte sa iesim de la meciul de la Galati, Rednic deja dadea declaratii in fata presei".

Rednic: Se purtau ca si cum ar fi fost Bin Laden in tribuna. Poate nu vor mai castiga niciodata campionatul. Jucatorii la care au renuntat in aceasta vara nu au fost doriti nici de mine la Rapid! Cand le-am spus de Stancu, Dica, Burdujan sau Buga, m-au rugat sa-i mai tinem, sa-i vada lumea, poate mai recuperam un chilot, o gheata, doi euro. Asta e mentalitatea acolo!

* 450 de jandarmi vor asigura paza si protectia la meciul din Giulesti

* 406 de sustinatori vor avea dinamovistii in sectorul rezervat oaspetilor

* conducatorii rapidisti au anuntat ca vor pune agenti de paza deasupra bancii tehnice a lui Mircea Rednic

* suporterii nu vor avea voie cu brichete

* Rednic poate sa il foloseasca duminica pe internationalul Gabi Tamas

* arbitrul Alexandru Tudor este contestat de ambele grupari