Comisia de analiza a legalitatii hotararilor luate de Comisiile FRF a ajuns la concluzia ca au existat vicii de procedura in judecarea cazului Valiza la Comisia de Disciplina, in timp ce Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) este acuzata ca si-a incalcat propriile regulamente. Presedintele CAF, Daniel Florea, a fost demis.

"Comisia de Disciplina a judecat corect pe baza declaratiilor de la dosar, dar la un studiu mai atent, am constatat ca la Comisia de Disciplina au existat niste erori. La Curtea de Arbitraj pentru Fotbal am constatat incalcari ale regulamentului propriu de catre CAF. Articolul 14 a fost incalcat. Daca cele patru parti implicate, U Cluj, Steaua, Gigi Becali si Petre Marin au constituit o parte si l-au nominalizat pe Daniel Florea, era necesar ca FRF, cea care a declansat acest caz, sa fie notificata si sa-si desemneze propriul arbitru, conform regulamentului. Daniel Florea a omis sa informeze FRF cu sau fara intentie. Din cauza procedurilor pe care le-au incalcat s-a ajuns la schimbarea deciziei", a precizat Constantin Anghelache, unul dintre cei doi membri ai comisiei de analiza (celalalt este Dumitru Costin).

Comitetul Executiv al FRF a hotarat ca Daniel Florea, Valentin Epure si Marian Lupu, toti facand parte din CAF, sa fie demisi in urma judecarii in cazul Valiza.

CAF isi va continua activitatea cu numai cinci membri, completarea numarului persoanelor din acest for urmand sa fie facuta in urmatoarea perioada.