Gica Popescu a sustinut o conferinta de presa in care a dezvaluit culisele participarii sale la alegerile din 2006 la sefia FRF. Fostul international a spus ca in prima instanta, Mircea Sandu nu a vrut sa candideze, dar s-a razgandit atunci cand Gica Popescu i-a transmis ca in noua organigrama nu vrea sa pastreze nici un om din vechea garda. Mai mult, s-a vehiculat ca Mircea Sandu i-ar fi cerut lui Giovani Becali 400.000 de euro ca sa nu candideze ca sefia FRF.

400.000 de euro ca Mircea Sandu sa nu candideze!

Gica Popescu a spus ca Mircea Sandu si-a anuntat sustinerea pentru el si ca nu voia sa candideze la un nou mandat la FRF. "Eu i-am spus lui Mircea Sandu ca vreau sa candidez iar el mi-a spus ca nu mai intentioneaza sa faca acest lucru. Eu inca ma gandeam inainte sa am aceasta discutie cu el, pentru ca stiam care sunt sansele mele intr-o lupta cu Mircea Sandu, stiam de parghiile pentru lobby pe care le avea. Dar el a spus ca vrea sa ma sustina si ca ma vrea in fruntea FRF. Trebuia sa stabilim organigrama iar el urma sa ramana doar presedinte onorific", a spus Popescu. Ce l-a facut pe Sandu sa se razgandeasca? Popescu sustine ca un interviu acordat de el pentru Pro Sport, in care a spus ca nu vrea sa pastreze pe nimeni din vechea garda. Popescu a mai vorbit si despre o intalnire la Miercurea Ciuc, in care intr-o discutie intre Giovani Becali si Mircea Sandu, s-ar fi avansat propunerea ca Mircea Sandu sa nu candideze la sefia FRF. "Nu stiu cine a venit cu ideea, Sandu sau Giovani, insa eu am fost impotriva acestui lucru!"

"Oameni care erau contra mea si-au dat seama ca au gresit!"

Fostul capitan al nationalei a vorbit si despre intalnirile pe care le-a avut in teritoriu cu diversi presedinti de cluburi, pentru a-i atrage de partea lor. "Domnul Condescu mi-a spus ca vrea sa ma sustina dar a trecut de partea lui Mircea Sandu. Daca cele 50 de voturi care au influentat alegerile erau dirijate catre mine, acum eram presedinte", a spus Popescu. "Acum cativa ani, oameni care erau impotriva mea si-au dat seama ca au gresit. Cand m-am vazut de exemplu cu Gheorghe Stefan, el mi-a spus clar ca e de partea lui Mircea Sandu." Acum, Stefan este cel mai aprig contestatar al presedintelui FRF.

"Nu am vorbit niciodata cu Mircea Sandu despre acea suma, chiar daca si ieri am zburat cu dansul in acelasi avion"

"Sunt foarte multe lucruri care s-au promis si care nu s-au facut"

"Colaborarea dintre mine si Mircea Sandu a durat foarte putin. Apoi, el s-a razgandit"