Ioan Becali a recunoscut ca a luat 2 milioane de dolari comision in anul 2000, dupa ce l-a vandut pe Mutu de la Dinamo la Inter. Acest transfer este anchetat si de procurori iar Becali nu a ezitat sa se mandreasca de faptul ca a pacalit la acea vreme conducerea clubului alb-rosu.

"Cand a venit de la FC Arges la Dinamo, eu am impus clubului Dinamo ca Mutu sa aiba o clauza de 2 milioane. Cine ofera suma asta, il putea avea pe Mutu. Inter a facut oferta si eu am zis sa il vanda in februarie 2000, pentru ca atunci daduse 18 goluri si pana la final mai dadea 36 si nu il mai lua Inter, ca doar stiti ce a fost cu Gheata de Aur. A venit oferta Interului si eu le-am zis celor de la Inter ca Mutu costa de fapt 4 milioane: 2 milioane in acte si, daca il vor, mie trebuie sa imi dea 2 milioane, cu factura cu tot. Ce-ati fi vrut, sa ii dau clubului DInamo 2 milioane de dolari? Eu nu am fraierit cluburile. Ce, eu am fortat clubul sa semneze?", a spus Becali la Kanal D.

Ceea ce Becali nu a mai spus este ca desi a castigat bani de pe urma lui Mutu, tot el l-a numit drogat si a dezvaluit problemele pe care jucatorul le avea la Chelsea, pentru ca Mutu nu a mai vrut sa isi prelungeasca intelegerea cu firma de impresariat a fratilor Becali.