Adunarea generala a FRF a stabilit, in cadrul unei sedinte care a avut loc luni, ca arbitrii care vor oficia in viitoarea editie a Ligii 1 la fotbal vor fi delegati de Comisia Centrala de Arbitri (CCA) in detrimentul lui Ionut Lupescu, cel care s-a ocupat de delegarile fluierasilor in campionatul trecut.

Fostul international a fost aspru criticat de mai multi conducatori de cluburi din Liga 1, adunarea generala luand decizia de a intoarce problema arbitrajelor in curtea CCA.

"Cel mai important punct de pe ordinea de zi a Adunarii Generale a fost rezolvarea problemei arbitrilor si, conform prerogativelor statutului FRF, CCA va delega arbitrii. Constantin Gheorghe Valcea, cum il stim, se va ocupa de aceste lucruri", a precizat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF.

De asemenea, la finalul sezonului 2008-2009 cel mai bun central si cel mai bun asistent este posibil sa fie premiati cu sume consistente: "S-a propus si speram ca va fi asa, sa se stabileasca cel mai bun arbitru central si cel mai bun asistent, cu o premiere substantiala: 20.000 de euro si 10.000 de euro", a conchis Valentin Alexandru.