Sepp Blatter, presedintele Federaratiei Internationale de Fotbal, precizeaza intr-un interviu acordat Sky News ca portughezul Cristiano Ronaldo intruchipeaza modelul sclavului modern, cel care vrea sa plece la Real Madrid, dar care este tinut cu forta de Manchester United, actualul sau club.

"Intotdeauna am fost de principiul ca daca un jucator, indiferent cat ar fi de valoros, vrea sa plece, atunci lasa-l. Nu-l poti tine cu forta, ii dauneaza atat lui cat si echipei de care apartine. Consider ca fotbalul actual este oarecum o forma moderna de sclavagism. Cumperi un jucator de aici, il vinzi acolo. Incercam sa intervenim acum pentru stoparea unor asemenea cazuri. Ronaldo vrea sa plece de la Manchester, iar englezii ar trebui sa se gandeasca serios la acest lucru si la faptul ca trebuie sa se aseze la negocieri cu Real Madrid", a declarat cel mai puternic om din fotbal, Sepp Blatter.

Real Madrid a inaintat, in ultimele saptamani, mai multe oferte de transfer pentru portughezul Cristiano Ronaldo (ofera aproximativ 85 de milioane de euro), insa Manchester United, clubul de care este legat prin contract vedeta lusitana, a refuzat orice dialog, anuntandu-l pe septarul de pe Old Trafford ca nu va pleca din Premier League, cu toate ca aceasta decizie este impotriva vointei fotbalistului.