Gheorghe Stefan, presedintele de onoare al Ceahlaului, a inaintat un protest catre forul european UEFA in care reclama modalitatea in urma careia au primit licenta unele cluburi de fotbal din Liga 1. Prin aceasta masura nemtenii incearca sa tina cu orice pret echipa in prima liga si in sezonul viitor.

"Firma de audit nu poate sa-si duca la bun sfarsit controlul din cauza unei clauze de confidentialitate existente intre cluburi si FRF. Trebuie ca forul condus de Mircea Sandu, prin Adunarea Generala, sa modifice aceasta clauza pentru ca aceste acte sa nu mai fie tinute la secret. Am trimis prin fax un protest oficial la UEFA si am cerut forului european sa controleze activitatea unor persoane care au raspunderi in FRF", a precizat Gheorghe Stefan.

Firma de audit desemnata de FRF sa controleze actele pe baza carora s-au dat licentele, FGS, s-a plans ca nu poate sa duca la bun sfarsit controalele din cauza faptului ca exista o clauza de confidentialitate prin care aceste acte nu pot fi facute publice, informeaza NewsIn.

"Este clar ca vom juca in liga a doua iar alte cluburi care au obtinut licentele pe niste tertipuri financiare dezvaluite si de presa din Romania vor evolua in prima liga si poate vor continua pe aceleasi principii, sa ruleze banii datorati statului in interes personal", a conchis Stefan.

Echipele incriminate de oficialul moldovenilor ca nu intrunesc toate cerintele de licentiere pentru a evolua in Liga 1 sunt Gloria Buzau, Politehnica Iasi si Otelul Galati.