Idolul tribunelor din Giulesti, Pancu-Italianu s-a transferat in Cecenia, acolo unde, conform conducerii rapidiste, a ajuns pentru bani. De frica sa nu devina o povara pe Giulesti, fostul international a ales sa evolueze la Terek Groznii, o modesta formatie ocupanta a locului 9 in liga din Rusia. Unul dintre cei mai iubiti rapidisti a ales cu mintea si nu cu sufletul, urmand sa nu mai imbrace tricoul alb-visiniu.

In cursul zilei de miercuri, fotbalistul a parasit cantonamentul visiniilor cu destinatia Bucuresti, motivul fiind acela de a-si face bagajele pentru Groznii.

“In ultimele zile, lui Pancu nu i-a stat mintea de­cat la oferta avantajoasa a rusilor. L-a dat efectiv peste cap! Toti ne-am rugat de el sa nu plece, in­clusiv Peseiro, dar Daniel i-a spus an­trenorului ca de data asta va alege cu mintea, nu cu inima”, a spus Grigore Sichitiu, directorul general adjunct al feroviarilor.

Cu toate ca a parasit corabia inainte de startul sezonului, Pancu a fost lasat sa plece gratis, contand trecutul sau bogat sub tricoul rapidist: “Apre­ciind tot ceea ce a facut Pancu pen­tru Rapid, nu am avut nici o pre­ten­tie financiara in cazul acestui tran­sfer”, au declarat oficialii giulesteni.

Pentru un salariu de aproximativ 525.000 de euro pe sezon, Pancu a ales sa paraseasca Rapidul, fotbalul romanesc si echipa nationala, acolo unde, dupa toate probabilitatile, nu va mai ajunge sa bifeze vreo selectie.

“Am si eu un nume, o cariera, nu o sa fiu niciodata o povara pentru echipa! N-am fost atarnator si nici nu voi fi vreodata!”, preciza acum cateva zile Daniel Pancu pentru gsp.ro.