Printre partidele spectaculoase ale Campionatului European, un eveniment aparte tinde sa nu primeasca atentia cuvenita.

Cel mai mediatizat om din fotbalul romanesc, Gigi Becali se afla in situatia de a lipsi doi ani din tribuna Stelei. Adica nu va mai fi filmat din josul tribunei in susul lojei pentru a i se sublinia inclusive maretia, ci va da interviuri de la portile arenei.

Desi impresia generala a fost ca durerea Stelei tine de posibila eliminare din cupele europene si de pierderile financiare immense aduse de aceasta, realitatea este un pic diferita.

Omul puternic de la UEFA, Mircea Sandu, s-a asigurat ca Steaua nu va lipsi din Liga pentru simplu motiv ca dincolo de scandaluri, in plan pur fotbalistic, formatia lui Lacatus poate aduce prosperitate fotbalului romanesc prin participarile sale europene.

Astfel, problema principala a lui Becali tine de propria suspendare. O suspendare care s-ar putea traduce prin imposibilitatea de-a se mai bucura pe deplin de cel mai puternic motor de imagine al sau.

Un Becali lipsa la meciurile Stelei insemna un Becali un pic absent din existenta fotbalului din Liga 1, din ochii oamenilor in general si din ochii votantilor in special. Iar marea durere este ca in toamna, cand campionatul tinde sa se incinga, vor incepe si marile meciuri politice.