Roberto Mancini a fost concediat din functia de antrenor principal al campioanei Italiei, Inter Milano, in urma unei intalniri cu presedintele clubului, Massimo Moratti, anunta cotidianul italian Gazzetta Dello Sport. Mancini a antrenat pe nerr-azzurri in ultimii patru ani, castigand trei titluri de campion, doua Cupe ale Italiei si doua Supercupe, dar a ratat de fiecare data castigarea Ligii Campionilor.

"In urma intalnirii de la resedinta lui Moratti, care a durat 25 de minute, Mancini a fost anuntat de presedintele Interului ca nu va mai fi antrenor la formatia milaneza. Mancini nu a vrut sa faca declaratii la plecare, dar in acest moment se pare ca lipseste doar anuntul oficial", scrie ziarul din peninsula.

In locul sau, cel mai probabil va fi adus portughezul Jose Mourinho. Conform ziarului portughez Diario de Noticias, tehnicianul invata de cinci luni limba italiana pentru a se prezenta cat mai bine la noua sa echipa, incercand sa evite ironiile pe care le-a suportat dupa gafele lingvistice din debutul la Chelsea. Numele lui Mourinho este vehiculat de luni bune ca un posibil inlocuitor al lui Mancini, portughezul fiind vazut unul dintre tehnicienii care pot aduce Liga Campionilor la Milano, trofeu pe care Inter nu l-a mai castigat din 1965.