Hull City a promovat pentru prima data in istorie in Premier League dupa victoria din barajul cu Bristol City, scor 1-0. Hull City a fost infiintata in urma cu 104 ani si a avut un parcurs istoric in ultimii ani. In sezonul 2003-2004, evolua in al patrulea esalon al fotbalului britanic, iar acum va juca alaturi de granzii din Albion, Manchester United, Chelsea, Arsenal sau Liverpool.

Recordul pentru cea mai rapida ascensiune din ultima liga profesionista a Angliei in prima este detinut de Swansea City care a strabatut acest drum in patru ani, intre 1977 si 1981.

Golul calificarii a fost marcat de Dean Windass, 39 de ani, jucator nascut in orasul Hull.

Meciul de baraj s-a disputat pe stadionul New Wembley din Londra, si a fost urmarit de peste 86 de mii de spectatori. Acest baraj aduce invingatoarei, conform estimarilor, un castig de 60 de milioane de lire sterline, fiind considerat cel mai bogat meci din lumea fotbalului. Toti acesti bani vor merge la Hull in noul sezon, din drepturi de televiziune, sponsorizari si vanzari de bilete.

Alaturi de Hull City, au mai promovat din Championship, al doilea esalon al fotbalului englez, West Bromwich Albion si Stoke City, cele trei luand locurile lui Birmingham City, Reading si Derby County, retrogradate din Premier League.