Romania s-a clasat pe primul loc in grupa pentru preliminarile Euro 2008. Tricolorii au castigat competitia cu Olanda si Bulgaria gratie victoriilor contra echipelor mai slab cotate. In intalnirile cu cele doua contracandidate, Romania a obtinut doar 5 puncte din 12 posibile, marcand in cele 4 intalniri doar 3 goluri.

Tactica folosita de Piturca a fost una ultra defensiva. Exceptand primul meci de la Constanta din campanie, cand Romania a remizat cu Bulgaria (2-2), Piturca a betonat linia de mijloc, folosit trei mijlocasi centrali, constructia lasand-o doar in seama inspiratiei lui Mutu si a zvacnirilor lui Marica. Semnalul ca Piturca ar putea aborda asa si partidele de la Euro a fost dat la meciul disputat la Sofia. Desi Romania avea asigurata calificarea, Piturca a folosit acelasi sistem defensiv, sortit insa esecului: Bulgarii au castigat cu 1-0.

In trei din cele patru intalniri cu Olanda si Bulgaria, Piturca a facut o adevarata obsesie in a-l folosi pe banda dreapta pe Banel Nicolita in formula de start, selectionerul neincercand acolo nici un alt jucator!

Romania - Bulgaria:

Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Codrea, Rosu - Petre, Dica, Mutu - Marica

Olanda - Romania:

Lobont - Contra, Tamas, Goian, Rat - Codrea, Radoi, Cocis - Nicolita, Mutu - Marica

Romania - Olanda:

Lobont - Ogararu, Tamas, Goian, Rat - Codrea, Ovidu Petre, Chivu - Nicolita, Mutu - Marica

Bulgaria - Romania:

Lobont - Ogararu, Tamas, Goian, Rat - Codrea, Ovidu Petre, Chivu - Nicolita, Niculae - Mazilu