In ajunul meciului dintre Chelsea si Manchester United, la Moscova nu mai era nici o camera libera de hotel, sustine publicatia RBK Daily. Fusesera rezervate si chiar cele mai costisitoare. Profitand de acest lucru, preturile la cazare au sarit cu peste 50%. Analistii britanici au prognozat ca simpatizantii celor doua echipe vor lasa la Moscova intre 35 si 40 milioane lire sterline. Atat costa, in opinia expertilor, sederea la hotel, mancarea si bauturile.

In acelasi timp, autoritatile municipale sustin ca, din punct de vedere economic, acest meci este absolut neprofitabil. Un lucru este cert – capitala rusa isi va ridica substantial reputatia turistica. „Moscova nu va ramane cu nimic. Poate cu exceptia banilor pe care orasul ii va incasa sub forma de impozite de la hotelieri si patronii de restaurante”, spune seful directiei pentru actiuni sportive si distractive, Aleksandr Polinski.

Potrivit afirmatiilor sale, in linii mari, Moscova va primi de la UEFA in jur de 2,6 milioane de dolari (1,47 milioane reprezinta 20% din benficiul realizat din vanzarea biletelor si o prima in valoare de 1,15 milioane). „Este insuficient pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de pregatire pentru meci. Mai ales daca se tine cont de reconstructia stadionului Lujniki”, crede Polinski.