Dupa 1-1 la finalul timpului regulamentar de joc (90 de minute si prelungiri), Manchester si Chelsea au disputat soarta trofeului la loteria loviturilor de departajare: Cristiano Ronaldo a ratat executia, insa a fost salvat de capitanul lui Chelsea, John Terry, care a alunecat in momentul loviturii decisive! United nu a mai irosit nicio lovitura, spre deosebire de Chelsea care a pierdut pe mana lui Anelka...

Manchester - Chelsea 1-1 (6-5 lov. dep.)

Cristiano Ronaldo (26) - Frank Lampard (45)

Prima repriza

Debut prudent: cele doua echipe se cunosc in detaliu si incearca sa isi impuna asezarea tactica. Chelsea incearca primele contre partea lui Malouda (3). Replica a lui Manchester, considerata favorita: centrare Tevez pentru Rooney, scoate Terry (8). Cristiano Ronaldo, dribling artistic in stanga, centreaza in fata buturilor, insa Hargreaves nu ajunge (17).

Tensiune in teren: un contact Makelele - Scholes se incheie cu o accidentare usoara a celui de-al doilea; francezul primeste cartonas galben. Minutul 26: Cristiano Ronaldo inscrie pentru Manchester - dupa o centrare sosita de la Wes Brown, Ronaldo s-a inaltat de langa adversarul direct (Essien) si a reluat impecabil in plasa portii lui Chelsea.

Chelsea se afla la un pas de egalare in minutul 34, cand Rio Ferdinand, neatent, a fost fortat de Ballack sa trimita periculos spre propria poarta. Imediat, Manchester pleaca pe contraatac, iar Tevez si Carrick rateaza sansa de a-si dubla avantajul - doua interventii senzationale Cech!

Panica in tabara londonezilor - apararea scapa de sub control o centrare a lui Ronney, iar Tevez trece pe langa 2-0...Ultimul minut al primei reprize aduce pericolul la poarta lui Manchester: lovitura libera Ballack, germanul trimite de la 20 de metri, insa peste transversala. La cateva secunde distanta, dupa un sut al lui Essien, mingea ricoseaza fericit pentru Chelsea, in centrul careului, de unde Lampard o impinge in plasa: 1-1!!!

Repriza II

Chelsea, incurajata de egalarea reusita in finalul primei parti, abordeaza perioada cu mai mult curaj. Manchester ramane extrem de periculoasa pe contre: Evra centreaza in fata buturilor, insa nu gaseste niciun coechipier (53). Essien aduce Chelsea la poarta adversa, insa sutul executat din marginea careului nu gaseste cadrul portii lui Van der Sar (54).

Sub asediul lui Chelsea, capitanul lui Manchester Rio Ferdinand are probleme musculare si este pe punctul de a fi schimbat. Ramane insa in teren. Cristiano Ronaldo are prima actiune a perioadei abia in minutul 78(!!!): incursiunea sa nu provoaca emotii lui Cech.

Bara Drogba in minutul 82!

Prelungiri

Chelsea continua sa domine si in minutul 93 Lampard nimereste bara cu un sut din interiorul careului! Este a doua bara a londonezilor, dupa cea a lui Drogba din finalul primelor 90 de minute!

Replica veninoasa a lui Manchester: Evra ajunge in dribling pana in careu, intoarce mingea, sutul lui Giggs se duce spre poarta parasita de Cech, insa Terry salveaza! (96)

S-a incheiatt prima repriza a prelungirilor, cele doua echipe se afla la 15 minute de loteria loviturilor de departajare.

Drogba este eliminat in minutul 114, dupa ce l-a lovit, in timpul unei altercatii generale, pe Vidici.

Drama loviturilor de departajare.

Tevez (Manchester) inscrie: 2-1!

Urmeaza Ballack (Chelsea): 2-2!

Carrick, fara emotii: 3-2 pentru Manchester.

Belleti egaleaza: 3-3.

Rateaza Cristiano Ronaldo!!!

Lampard aduce Chelsea in avantaj: 3-4!

Hargreaves tine Manchester in joc: 4-4.

Ashley Cole inscrie, cu emotii: 4-5, Chelsea e in avantaj!

Nani egaleaza: 5-5.

Rateaza Terry incredibil, alunecand in momentul loviturii!!!

Anderson readuce pe Manchester in fata: 6-5.

Kalou prelungeste suspansul: 6-6.

Giggs, fara emotii: 7-6 pentru United.

Anelka rateaza, Manchester castiga Liga Campionilor!