TVR anunta includerea antrenorului Cornel Dinu si a fostului international Gica Craioveanu in echipa care va acoperi jurnalistic turneul final al campionatului european de fotbal, eveniment pentru care postul national de televiziune detine drepturile de transmisie TV. Cei doi vor fi invitatii emisiunilor realizate inainte si dupa meciurile pe care le va sustine nationala "tricolorilor". Totodata, Craioveanu va fi si reporter special, anunta Biroul de Presa al TVR.

Postul national deplaseaza in Austria si Elvetia o echipa de 60 de oameni, cel mai mare contingent trimis vreodata de o televiziune romaneasca la un asemenea eveniment.

TVR 1 va difuza zilnic, dimineaţa, la pranz şi seara, buletinele de stiri Euro Stiri, prezentate alternativ de Tudor Furdui, Oana Frigescu şi Alina Alexoi.

În fiecare seara, de la ora 21.00 la 21.25, TVR 1 va transmite talk-show-ul Euro Staruri, moderat, alternativ, de Radu Naum şi Tudor Furdui, iar dupa meciul de seara, la ora 23.45, talk-show-ul Euro Show, moderat, de asemenea, de Radu Naum sau Tudor Furdui.

In zilele cand joaca echipa Romaniei, pe 9, 13 si 17 iunie, TVR 1 transmite, inainte şi dupa meci, studiouri duble, atat de la Bucuresti, cat si de pe stadionul pe care are loc meciul.

TVR 1 va difuza editiile speciale Hai Romania! inainte de meciurile nationalei noastre, prezentate de Vlad Enachescu si realizate in studioul de la fata locului, amplasat chiar în tribuna stadionului.

In premiera pentru Romania, TVR va avea o camera de filmat la cabina comentatorilor, de unde se vor face interventii in direct inaintea si in pauza meciurilor Romaniei. Tot in premieră, TVR va beneficia de „VIP position” la meciurile nationalei noastre, langa oficialii romani şi straini, pentru a oferi telespectatorilor informatii si comentarii din acea zona.

De asemenea, TVR va avea si un studio in zona vestiarelor, in care vor avea loc interviuri cu jucatorii nostri.