Clubul Boavista Porto a fost retrogradat in Liga secunda portugheza dupa un scandal declansat in 2003. Formatia lusitana a fost sanctionata pentru "presiune dovedita" asupra arbitrilor la trei meciuri de campionat in editia 2003-04. In acelasi dosar, clubul FC Porto a fost gasit vinovat de tentativa de coruptie, fiind depunctat cu sase puncte si amendat cu 150.000 de euro. Presedintele lui Porto a fost suspendat doi ani.

Fostul presedinte al Boavistei, Joao Loureiro, aflat in functie la acea data, a primit o suspendare de patru ani si o amenda de 25.000 de euro. De asemenea, alaturi de retrogradare, clubul a primit si o sanctiune financiara, fiind obligat sa plateasca 180.000 de euro.

Al treilea club implicat in aceasta ancheta, Uniao Leiria, a fost depunctat cu 3 puncte, iar presedintele sau a fost suspendat pentru un an.

Si cei cinci arbitri aflati in prim-planul acestui scandal au fost suspendati pe perioade cuprinse intre sase luni si doi ani.

Cele trei cluburi au dreptul la apel. In acest moment, FC Porto ocupa locul intai in Portugalia, fiind deja campioana cu o etapa ramasa de disputat. Porto are un avans de 20 de puncte fata de a doua clasata, Sporting Lisabona, ecart care se reduce la 14 puncte dupa aplicarea sanctiunilor. Boavista se afla pe locul 9, iar Leiria este pe ultima pozitie, deja retrogradata in liga secunda.