Echipa patronata de Adtian Porumboiu, Sporting Vaslui, a primit un ajutor nesperat din partea FRF in lupta pentru Cupa UEFA Intertoto: comisia de apel i-a dat joc castigat la masa verde cu Otelul Galati, dupa ce in teren se inregistrase scor egal, 1-1.

Motivatia deciziei: comisia de apel a considerat ca Otelul a folosit doi jucatori (Szekely si Paraschiv) care se aflau in stare de suspendare.

Numai ca Otelul stia, la ora disputarii partidei, ca ii poate folosi, in urma unei decizii a aceleiasi comisii de apel! Este adevarat, comisia avea un alt presedinte care intre timp a demisionat: presedintele FRF Mircea Sandu ii ceruse rejudecarea cazului si mentinerea suspendarii celor doi, numai ca presedintele comisiei a refuzat, preferind sa renunte la functie.

Ca si in scandalul Bricheta, Otelul poate apela, exact cum a procedat si Rapidul, la CAF si TAS pentru a-si dovedi nevinovatia.

"Am auzit si eu de aceasta decizie, prima data am crezut ca e o gluma, dar daca acest lucru este adevarat, atunci Comisia trebuie sa se impuste . Noi doar am respectat decizia comisiilor de la FRF. A fost o decizie executorie, carnetele jucatorilor au fost trimise la club, deci nu vad unde este vina noastra", a declarat pentru ProSport Petre Grigoras, antrenorul Otelului.

Decizia vine cum nu se poate mai rau pentru galateni, cei care se afla in lupta directa cu Vasluiul lui Porumboiu pentru participarea in Cupa UEFA Intertoto, situatia din clasament modificandu-se radical in urma acestei decizii a Comisiei de Apel.

FC Vaslui acumuleaza in urma acestei hotarari 47 de puncte si urca pe locul sapte in clasament, in timp ce elevii lui Grigoras ajung pe locul 8, cu numai 45 de puncte.

Totul se intampla cu numai o etapa intainte de finalul unui sezon si asa controversat dupa episoade gen Bricheta. Miercuri, FC Vaslui intalneste pe Rapid pe propriul teren si are nevoie de un rezultat de egalitate ( in caz de egalitate de puncte va avea rezultatele directe in fata galatenilor), in timp ce Otelul da piept pe propria arena cu Poli Iasi.