Fotbalul si politica se impletesc din nou, iar politicienii din Cluj au ocazia sa-si faca publicitate pe seama partidei "U" Cluj - CFR, capitala pentru stabilirea campioanei Ligii 1. Cel mai important eveniment al orasului il constituie respectiva partida, care a impartit orasul in doua.

"Nu stiu de ce a pus Paszkanyi numărul 1907 la denumirea clubului. Echipa a fost formata in 1918, in timpul dominatiei maghiare. Boc a risipit 55 miliarde de lei vechi pentru CFR , triplu fata de celelalte cluburi din oras. Daca Universitatea va ceda tentatiei de a nu încasa primele restante, neplatite de administratie, meciul va fi unul cinstit", a spus Gheorghe Funar pentru presa locala.

"Fac apel ca aceasta competitie sa ramana exclusiv în limitele sportivităţii, a întrecerii nobile, pentru ca in sport nu exista dusmani, ci numai adversari. Nu va lasati provocati si angrenati in niciun fel de manifestari nesportive", a declarat si Laszlo Atilla, presedintele UDMR Cluj.

Primarul Clujului, Emil Boc, crede ca partida se va desfasura pe teren si Universitatea nu va vinde meciul CFR-ului. "Sunt convins ca Universitatea isi va apara corect sansa. Am vorbit si cu conducerea echipei si mesajul dat este ca la Cluj nu exista blat", a spus Boc.