"Ce am facut dupa meciul cu Steaua? M-am dus acasa sa mananc si sa ma odihnesc, ce sa fac altceva", raspunde natural Ionel Danciulescu, cel care a rupt echilibrul derby-ului cu Steaua cand a obtinut penalty-ul transformat Bratu si cand a marcat golul pentru 2-0.

Luni, la vestiare, suporterii il asteptau pe atacant cu 3500 de euro. Voiau sa il premieze pentru golul dat, asa cum au promis inainte de meci. "Pastrati-i, nu trebuie sa imi dati bani. Poate aveti nevoie de ei la vreo coregrafie, apreciez gestul, dar nu pot sa ii primesc", le-a spus Danciu.

A plecat de la stadion, impacat cu sine ca a facut ceea ce trebuia. Chiar daca pentru 90 de minute a trebuit sa uite de relatia de rudenie pe care o are cu Marius Lacatus, antrenorul Stelei. Inainte sa inceapa marele meci, pe tabela se derulau imagini cu golurile inscrise de-a lungul timpului in clasicul fotbalului romanesc, Dinamo - Steaua. In 2000, Dinamo castiga cu 3-2 in fata rivalilor, dar Danciu purta pe-atunci tricoul Stelei si inscria pentru 2-2, intr-o zi in care a fost la un pas sa strice "cainilor" sarbatoarea titlului. I-a ruinat insa sansele nasului sau de a cuceri primul sau campionat din cariera. "Eu sunt un jucator profesionist si imi fac datoria. Trebuia sa castigam pentru onoarea noastra si pentru fanii nostri. Imi pare rau pentru Laca, familia Lacatus e a doua mea casa."

Atacantul a reusit 109 goluri pentru Dinamo. Prin punctul marcat cu Steaua, l-a devansat pe regretatul Florea Dumitrache si a devenit al doilea marcator din istoria lui Dinamo. Danciu are 171 de goluri inscrise pe prima scena fotbalistica si ocupa un onorant loc 4 in acest clasament al golgeterilor. "Nu tin evidenta golurilor, niciodata nu am facut-o, important e sa castige echipa. E un sentiment special atunci cand ma uit peste acest clasament si vad ca sunt printre cei mai importanti marcatori din istoria lui Dinamo si a fotbalului romanesc", afirma cu modestie Danciulescu.

In meciul cu Steaua, Ionel Danciulescu a jucat fara masca de protectie. Si-a dat-o jos in minutul 5 si, cu toate ca avea o fisura de piramida nazala, nu s-a ferit de clinciurile cu fundasii Stelei. Ghionea l-a lovit cu genunchiul in fata la faza golului si, chiar daca ii curgea sange din nas, Danciulescu a ramas pe teren. "Bine ca am castigat si ca s-a terminat. O sa ma operez dupa finalul campionatului, nu a fost o tragedie."

"Danciuleeee, bravo tataaaa", ii striga un barbat, cam pe la vreo 40 de ani, in timp ce astepta in masina la semafor. Danciulescu ii face cu mana. Se face verde si atacantul pleaca spre casa.

"Toate golurile mele imi sunt speciale, insa stiu ca fanii au votat golul meu din meciul cu Steaua din Ghencea din sezonul trecut, ca fiind cea mai frumoasa. Fara colegii pe care i-am avut la echipa, de-a lungul timpului, nu as fi reusit aceasta performanta!"

HOTNEWS