Cand fotbalul nu se joaca de la butoane iar patronii nu alearga dupa adversari cu pungile cu bani, sigur ai parte de spectacol, mai ales daca in scena intra Chelsea si Liverpool. Dramatism, suspans, faze spectacol si mult spirit de sacrificiu.

Chelsea a reusit o partida remarcabila, cu toate ca la 1-1, cei de la Liverpool incepusera sa puna stapanire pe joc. Accidentarea lui Skrtel i-a dat lui Benitez planurile peste cap. Inlocuitorul Hyypia a facut un meci catastrofal. L-a scapat din marcaj pe Drogba la primul gol, a comis penalty-ul in prima repriza de prelungiri, din care Lampard a inscris pentru 2-1 si si-a incurcat colegii din atac, atunci cand Benitez, disperat, l-a aruncat in ofensiva.

Drogba a fost cel mai bun de pe teren. Doua goluri marcate parca pentru a-i face in ciuda lui Rafa Benitez, antrenorul lui Liverpool acuzandu-l pe ivorian ca nu stie decat sa simuleze. Din nefericire pentru spaniol, stie foarte bine cum sa marcheze.

Dupa un start in forta al lui Chelsea, cu doua ocazii mari ratate de Drogba si un gol inscris cu sete, la coltul scurt, Benyaoun, singurul "cormoran" care a driblat in aceasta partida, a reusit o pasa de efect pentru Torres, care a adus egalarea.

Balanta s-a inclinat de aceasta data in favoarea lui Chelsea, chiar daca Essien a marcat un gol valabil la scorul de 1-1, anulat de tusier pe motiv de offside la Drogba. Ivorianul se afla in afara jocului, dar el nu a influentat cu nimic faza si nu s-a aflat pe traiectoria mingiei trimisa de Essien.

Babel a marcat in ultimele minute de joc, Joe Cole s-a aparat in fata lui Gerard de parca viata lui depindea de acest meci. Balack a jucat intr-un picior, Lampard a plans de fericire, Avram Grant a ingenunchiat. Chelsea e in finala Ligii Campionilor! Aplauze pentru Liverpool!

Chelsea:

Cech - Essien, Carvalho, Terry, A. Cole - Ballack, Makelele, Lampard - J. Cole (91 Anelka), Kalou (71 Malouda)- Drogba

Antrenor: Avram Grant

Liverpool:

Reina - Arbeloa, Carragher, Skrtel (22 Hyypia), Riise - Alonso, Mascherano - Kuyt, Gerrard, Benyaoun (78 Pennant)- F. Torres (100 Babel)

Antrenor: Rafa Benitez