Dupa un start fulminant, in care Cristiano Ronaldo a ratat un penalti pentru United, cele doua echipe s-au anihilat reciproc, incheind fara gol, iar finalista Ligii Campionilor va fi decisa peste o saptamana pe stadionul Old Trafford din Manchester. Ambele echipe si-au pastrat seria invincibila din actualul sezon, United fiind prima echipa care nu pierde pe Nou Camp in aceasta editie a Ligii.

Englezii reveneau pe stadionul unde in 1999 au castigat competitia, in finala istorica impotriva lui Bayern Munchen, si dupa doar trei minute de joc, au primit sansa de a deschide scorul dintr-un penalti acordat pentru hentul in careu al lui Gabriel Milito, dar Cristiano Ronaldo, golgheterul Ligii, nu a gasit cadrul portii de la punctul cu var.

Manchester a cedat apoi initiativa, dar catalanii nu au reusit sa patrunda decat rar prin defensiva excelent asezata in fata portii lui Van der Sar care a avut emotii doar in finalul partidei, la sutul in forta al rezervei Thierry Henry.

Paul Scholes a intrat cu ocazia acestui meci in Club 100 - mijlocasul lui Manchester fiind al noualea jucator care a evoluat de cel putin 100 de ori in Champions League. Cele mai multe prezente in Liga le-a adunat capitanul lui Real Madrid, Raul - 116. Colegul lui Scholes din linia de mijloc a lui United, Ryan Giggs, a jucat pe Nou Camp meciul cu numarul 101.