Chelsea Londra lupta in aceasta seara pentru o calificare istorica in finala Champions League si pentru a intrerupte traditia care spune ca in cupele europene Liverpool este clar favorita impotriva albastrilor. Asa s-a intamplat in precedentele doua confruntari (in 2005 cormoranii s-au calificat dupa 0-0 la Londra si 1-0 pe Anfield, in timp ce anul trecut s-au calificat la loviturile de la 11 metri, dupa ce scorul general a fost 1-1).

Acum un an de zile, cele doua formatii s-au intalnit fix in aceeasi faza a competitiei, Liverpool calificandu-se in dauna elevilor lui Jose Mourinho, cel care ii pregatea pe atunci pe The Blues.

A fost o dubla mansa cu scandal, Liverpool calificandu-se dupa loteria loviturilor de la 11 metri. Lucrurile s-ar putea schimba putin acum, returul urmand sa aiba loc in fief-ul celor de la Chelsea, pe Stamford Bridge.

"Trebuie sa jucam exact cum au facut-o ei pana acum, adica foarte pragmatic. In acest moment ii cunoastem destul de bine si ar fi momentul ca sa jucam o finala de Champions League", a precizat Claude Makelele, mijlocasul la inchidere al celor de la Chelsea.

De cealalta parte, Rafa Benitez spera in primul rand ca echipa sa sa nu primeasca gol, o eventuala victorie la limita cu niciun gol in dreptul oaspetilor multumindu-l pe spaniol.

Partida va incepe la ora 21.45 si va transmisa in direct de ProTv.

Echipe probabile:

Liverpool:

Reina, Carragher, Skrtel, Hyypia, F. Aurelio, Mascherano, X.Alonso, Babel, Gerrard, Kuyt, Torres. (Asezare tactica 4-2-3-1) Antrenor Rafa Benitez

Chelsea Londra:

Cech, A. Cole, Terry, Carvalho, Ferreira, Ballack, Makelele, Lampard, Malouda, Drogba, Cole. (Asezare tactica 4-3-3) Antrenor Avram Grant.