Ultima descoperire in materie de fotbal a lui Arsene Wenger, pustiul Theo Walcott, a devenit una din principalele tinte ale campaniei de achizitii din vara, dupa ce evolutiile sale din ultima perioada au fost entuziasmante (VIDEO uluitoarea faza din meciul cu Liverpool cand l-a servit decisiv pe Adebayor).

Nascut pe 16 martie 1989 (in Romania nici macar nu avusese loc Revolutia) la Londra, Walcott a facut pasul in fotbal de la Swindon Town, de unde a fost transferat la Southampton. Aici a fost remarcat de slefuitorul de tinere talente Arsene Wenger, care l-a adus imediat pe Fly Emirates.

In nationala Albionului a debutat la numai 17 ani si 75 de zile, in acest sens fiindu-i recunoscator lui Sven Goran Eriksson, care pregatea pe atunci prima reprezentativa a Angliei.

Memorabila ramane faza reusita contra celor de la Liverpool, atunci cand Theo a plecat de la marginea propriului careu de 16 metri, a driblat tot ce a intalnit in cale si i-a pasat decisiv lui Adebayor pentru 2-2.

De soarta lui Walcott au inceput sa se intereseze cluburi mari din Europa, cu toate ca tunarii l-au declarat pe pustiul minune de pe Emirates netransferabil - asta, bineinteles, in limita sumei propuse.

Super faza reusita de Walcott: