Presedintele Traian Basescu a precizat in cadrul unei emisiuni de la B1Tv ca arbitrul Alexandru Deaconu a fost decorat saptamanile trecute in urma unui impuls de moment si ca decizia risa sa fi fost una nu tocmai fericita.

"Cred ca a fost un gest luat sub impulsul unei bucurii ca in sfarsit se intampla un act de exigenta in fotbalul romanesc. Pe urma am vazut interpretarile si chiar exista riscul ca decizia mea sa nu fi fost cea mai fericita. Trebuia sa astept mai intai judecarea la comisii si pe urma sa ll decorez pe Deaconu", a spus Traian Basescu in legatura cu decorarea unuia dintre cei mai cunoscuti arbitri din Romania in urma scandalului bricheta.

Primul om din stat a tinut sa precizeze ca aceasta hotarare de a-l decora pe Deaconu nu a fost facuta in urma unei interventii a lui Mircea Sandu, presedintele FRF.

Grabita sau nu, aceasta decizie il incoroneaza pe Alexandru Deaconu cu "Meritul Sportiv" clasa a-III-a, iar pe Steaua cu trei puncte vitale in clasamentul Ligii 1 in contextul luptei stranse cu CFR-ul lui Andone.